Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kävimme täällä | Vanhiksen uuteen Kartano-kahvilaan tulossa useita tapahtumia – "Joka lauantai live-esiintyjä"

Kartano on toistaiseksi auki viitenä päivänä viikossa, mutta kesää kohti mennessä aukioloajat laajenevat. Kesällä on luvassa live-esiintymisiä joka lauantai.

Virallisia avajaisia ei ole vielä järjestetty, mutta Kartanon ovi Vanhankylänniemessä käy tiuhaan tahtiin. Arkisin on hieman hiljaisempaa, mutta viikonloppuna hyvällä säällä väkeä on käynyt niin paljon, että kaikki eivät ole mahtuneet kerralla sisään.

– Monet sanovat, että on tosi kiva, että Kartano on jälleen auki. Ihmiset ulkoilevat tällä alueella tosi paljon, toteaa yrittäjä Janniina Pyykkönen.

Kahvila on auki keskiviikosta sunnuntaihin kello 11–17. Keskiviikko ja torstai ovat hiljaisimmat päivät.

Tarjolla on joka päivä keittolounas, johon kuuluu vaihtuva keitto, salaatti, leipä ja kahvi. Hintaa lounaalla on 11,5 euroa.  Kahvilassa on tarjolla muun muassa korvapuusteja, voisilmä- ja laskiaispullia, porkkanakakkua, mustikkapiirakkaa ja erilaisia vaihtuvia tuotteita, kuten täytettyjä croissantteja.

– Eniten kahvin kylkeen ostetaan pullaa, toteaa Pyykkönen.

Juotavaksi voi valita kahvia, teetä, kaakaota, Pienen Limonaditehtaan virvoitusjuomia tai olutta, siideriä ja viiniä.

Monet sanovat, että on tosi kiva, että Kartano on jälleen auki.

Kevään aikana aukioloaikoja venytetään. Kesällä Kartanon ovet pidetään auki joka päivä, ja etenkin viikonlopuiksi on suunnitteilla paljon ohjelmaa.

– Rakennamme pihalle lavan, ja kesällä täällä tulee olemaan joka lauantai live-esiintyjä, toinen yrittäjä Jere Ruhanen kertoo.

– Anniskelupaikkoja pihalta löytyy yli 2500, hän jatkaa.

Juhannuksena on luvassa juhannusfestivaalit ja kesäkauden lopettajaisia juhlitaan viime vuoden tapaan Bonfire-juhlilla.

Mutta kesään on vielä tovi, joten palataanpa tähän hetkeen. Talvilomalla viikolla 8 Kartano pitää ovet auki jokaisena päivänä. Lauantaina 11.2. Järvenpään Retkeilijät ry järjestää Tammirannassa koko perheen talvitapahtuman Talvikarkelot. Myös Kartanon alueella on silloin toimintaa.

– Myynnissä pihalla on muun muassa hernekeittoa, grillimakkaraa, laskiaispullia ja kaakaota, Pyykkönen listaa.

Kartanon Kellari on vuokrattavana viikon jokaisena päivänä yksityistilaisuuksia varten. Omiin juhliin voi tilata ruoat ja juomat Kartanolta.

– Ruuat saa myös tilata muualta tai tehdä itse, mutta juomat ostetaan aina meiltä. Käytössä on juomatakuu, joka kattaa tilavuokran, yrittäjät kertovat.

Keravalaiset Kaisa Rajaniemi ja  Eeva Lahnamaa istuvat pöydässä  ja juttelevat. Naiset ovat juuri nauttineen kahvit ja pullat. He kertovat, että tapaavat kiertää eri kahviloissa niitä testaamassa. Kartano on tuttu ennestään, mutta nyt he ovat käymässä siellä ensimmäistä kertaan omistajanvaihdoksen jälkeen.

– Pulla oli oikein hyvää, samoin kahvi. Annamme Kartanolle arvosanan yhdeksän ja puoli, naiset toteavat hymyillen.

Sarjassa esitellään keskiuusmaalaisia paikkoja ja käyntikohteita. Voit ehdottaa toimitukselle piipahtamisen arvoisia paikkoja sähköpostilla osoitteeseen: vu.toimitus@media.fi.