Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keravalainen konsulttitoimisto johtaa miljoonien arvoista tie- ja satamahanketta Papua-Uudessa-Guineassa

Keravalainen Finnish Overseas Consultants (FinnOC) Oy kotiutti yli 11 miljoonan dollarin arvoisen tie-, silta- ja satamasuunnitteluhankkeen Papua-Uudessa-Guineassa. Yrityksen tiedotteessa kerrotaan, että Aasian kehityspankin (ADB) rahoittama ja Papua-Uuden-Guinean hallituksen (GoPNG) tukema kaksivuotinen hanke on osa maan suurimpia infrahankkeita.

Yrityksen tiedotteessa kerrotan, että infrasuunnitteluhankkeen tavoitteena on vahvistaa ja tukea Papua-Uuden-Guinean pohjoisen alueen liikenneyhteyksiä ja siten lisätä taloudellista toimintaa alueella. Nyt kehitettävä liikennekäytävä yhdistää pohjoisen satamat moottoriliikennetien kautta maan eteläiselle alueelle.

– Kyse on yhteiskunnallisesti merkittävästä taloudellisen ja osin myös sosiaalisen liikkuvuuden hankkeesta isossa kuvassa nykyisten liikenneyhteyksien ollessa heikkoja. Papualla lentokone onkin yhä tärkein matkustusmuoto eikä sen käyttö korkeiden kustannusten takia ole mahdollista suurimmalle osalle väestöä. Tulevat hankkeet tarjoavatkin haastavia ja monipuolisia mahdollisuuksia, johon nimenomaan suomalainen insinööriosaaminen vastaa, kertoo FinnOC:n toimitusjohtaja Petri Jusi, joka on toiminut Papua-Uudessa-Guineassa jo parinkymmenen vuoden ajan eri hankkeissa.

Papua-Uudella-Guinealla on runsaasti luonnonvaroja, mutta vaikeakulkuinen maasto, kuten korkeat vuorijonot ja laaksot, suot ja useat saaret, sekä infrastruktuurin rakentamisen kalleus ovat tähän asti estäneet niiden laajemman hyödyntämisen. Nykyinen pohjoisen alueen tieverkosto on kaiken kaikkiaan erittäin huonossa kunnossa.

Suurin osa teistä on päällystämättömiä maanteitä sekä yksittäisiä kaistoja, jotka on levennettävä kahteen kaistaan. Myös alueen satamat, Vanimo ja Wewak, ovat huonossa kunnossa ja vaativat perusparannusta. Satamat ovat potentiaalisia viennin keskuksia ja lisäksi kansainvälisen merikaupan kulku satamista Indonesiaan ja eteenpäin on avainasemassa pohjoisrannikon alueen talouskasvun kannalta.

Johtavana konsulttina FinnOC, yhteistyössä kahden kansainvälisesti menestyneen eteläkorealaisen insinööritoimiston: DOHWA Engineering Co., Ltd:n ja Soosung Engineering Co., Ltd:n kanssa, kehittää hankesuunnitelman satamakaupungin välisen, noin 440 km:n mittaisen tien, sen siltojen sekä itse satamien kunnostamiseen ja kehittämiseen.

Pelkästään suunnitteluhanke työllistää lähes 40 henkilöä, joista 13 on palkattu Papua-Uudesta-Guineasta.