Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitetty: Jätehuolto Laine hakeutui konkurssiin – jätteenkuljetukset voivat viivästyä Keravalla ja Mäntsälässä

Kiertokapula tiedotti perjantaina, että Jätehuolto Laineen "heikentynyt valmius selviytyä urakkasopimusten mukaisista velvoitteista" aiheuttaa muutoksia jäteastioiden tyhjennyksiin Keravalla ja Mäntsälässä helmi–maaliskuussa.

Keski-Uusimaa-lehti ei tavoittanut yrityksen toimitusjohtaja Tommi Lainetta perjantaina kommentoimaan asiaa, mutta oikeusministeriön maksukyvyttömyysrekisteristä ilmenee, että Jätehuolto Laine Oy jätti perjantaina konkurssihakemuksen Keski-Suomen käräjäoikeuteen.

Kiertokapula on tehnyt jo järjestelyjä astiatyhjennysten varmistamiseksi ja korvaavan kumppanin kanssa on jo keskusteltu. Urakoitsijamuutos koskettaa seka- ja biojätteen keräyksiä eli yhteensä 58 000 asukasta.

– Asiakkaita on informoitu tekstiviestillä ja täydennämme tiedotusta kotisivuille asian edetessä, Kiertokapula lupaa tiedotteessa.

Kuntien jätelaitosten urakoitsijana toimineen Jätehuolto Laine Oy:n heikentynyt valmius tyhjentää jäteastioita voi aiheuttaa helmi–maaliskuussa häiriöitä yhteensä kymmenen kunnallisen jätelaitoksen alueella eri puolilla Suomea.

– Mikäli jäteastioiden tyhjennyksiin tulee reittimuutoksia tai astioiden tyhjennysväli pitkittyy, Keravan ja Mäntsälän asiakkaat voivat laittaa astian viereen lisäjätesäkit maksutta, Kiertokapuln tiedotteessa kerrotaan.

– Poikkeusjärjestelyn aikana syntyvät jätteet on syytä lajitella huolellisesti ja pakata tiiviisti. Sekajätteen määrää pystyy vähentämään lajittelemalla pakkausjätteet erikseen ja toimittamalla ne Ringin ekopisteisiin.

Juttua päivitetty 10.2.2023 klo 14.17: lisätty tieto Jätehuolto Laineen konkurssihakemuksesta.