Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tältä näyttää Järvenpään Ainolaan nouseva pysäköintilaitos – valotaideteos koristaa kulmaa

Järvenpään Ainolan juna-aseman lähettyville nousevan pysäköintilaitoksen maanrakennustyöt ovat käynnissä. Itse parkkitalon rakentaminen käynnistyy vielä helmikuun aikana. Valmista on määrä olla vuodenvaihteessa 2023-24.

Ainolaan uusi 9,3 miljoonan pysäköintihalli – tiiviillä uudella alueella kaikki pysäköinti keskitetään saman katon alle

Pysäköintilaitoksen rakentaa rakennusalan palveluyhtiö Fira, joka on solminut Järvenpään kaupungin kanssa sopimuksen 401-paikkaisen laitoksen rakentamisesta. Hanke toteutetaan KVR-urakkana.

Fira toteutti Järvenpään kaupungille viime vuonna valmistuneen Harjulan kampuksen.

Teemu Jaakkola, Mestaritoiminta Oy

Viulukonsertonkujalle sijoittuvan pysäköintilaitoksen tulevat käyttäjät ovat alueelle lähivuosina rakennettavan uuden asuinalueen asukkaita. Lisäksi pysäköintilaitokseen tulee liityntäpysäköintipaikkoja sujuvoittamaan työmatkaliikennettä, kerrotaan tiedotteessa. Pysäköintirakennuksen kulmaan tulee valotaideteos, josta vastaavat kuvataiteilija Jaakko Niemelä ja kuvanveistäjä Helena Hietanen.

Järvenpään kasvu keskittyy etelään, mutta samaan aikaan lakkautetaan eteläisin alakoulu – mistä on kyse?

− Fira toteutti Järvenpään kaupungille viime vuonna valmistuneen Harjulan kampuksen ja siinä hankkeessa yhteistyö toimi erittäin hyvin. Sen pohjalta on hyvät edellytykset lähteä toteuttamaan tätä hanketta, toteaa tiedotteessa Teemu Jaakkola rakennuttamistehtävistä vastaavasta Mestaritoiminta Oy:stä.

Fira on vastannut viimeisen kymmenen vuoden aikana 17 pysäköintitalon rakentamisesta. Rakenteilla on parhaillaan neljä pysäköintilaitosta.

− Olemme todella iloisia päästessämme kumppaniksi tähän hankkeeseen. Firalla on vahva kokemus ja osaaminen pysäköintilaitosten rakentamisesta ja pystymme hyödyntämään hyväksi havaittuja vakioituja ratkaisujamme myös tässä projektissa, kertoo Firan Head of Project Development Tuomas Lankinen tiedotteessa.