Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Etelä-Tuusula hakee uusia lukumummeja ja -vaareja

Suomessa lähes kaikki lapset oppivat lukemaan, mutta osa lapsista ei saavuta sujuvaa lukutaitoa.

Mannerheimin lastensuojeluliiton MLL:n kouluttamat lukumummit ja -vaarit lukevat kouluilla yhdessä niiden 2–6. luokkalaisten lasten kanssa, jotka tarvitsevat lisätukea lukemiseen.

Toimintamallin on kehittänyt Niilo Mäki Instituutti yhteistyössä MLL:n Järvi-Suomen piirin kanssa.

MLL:n Etelä-Tuusulan paikallisyhdistys on tehnyt koulujen kanssa lukumummi ja -vaari yhteistyötä keväästä 2015. Parhaimmillaan yli 10 lukumummia ja -vaaria vieraili säännöllisesti mm. Riihikallion, Kirkonkylän ja Paijalan kouluissa.

Koronapandemian takia toiminta jäi usean vuoden ajaksi tauolle ja Etelä-Tuusulan osasto pyrkii nyt saamaan toiminnan uudelleen käyntiin.

– Mukaan haetaan uusia vapaaehtoisia ja MLL Etelä-Tuusula järjestää lukumummi ja -vaari koulutuksen Tuusulan pääkirjastossa 27.2. Klo 13–15, kertoo tiedotusvastaava Kati Ahonen MLL Etelä-Tuusulan paikallisyhdistyksen tiedotteessa.

Käytännön toteutuksesta sovitaan aina koulujen rehtorin ja opettajien kanssa erikseen, mutta yleensä vapaaehtoiset mummit ja vaarit käyvät kerran viikossa lukemassa yhdessä lasten kanssa koulupäivän aikana kahden kesken tai pienissä ryhmissä.

– Säännöllinen tapaaminen tutun aikuisen kanssa luo lapsille turvallisen lukuympäristön ja onnistumisen kokemukset voivat innostaa lasta lukemaan vapaa-aikanakin, Kati Ahonen kertoo.

Järjestettävässä lukumummi- ja vaari koulutuksessa kerrotaan muun muassa lukusujuvuudesta, yhdessä lukemisesta ja erilaisista lukutekniikoista. Kouluttajana toimii MLL Uudenmaan piirin perhetoiminnan koordinaattori Sini Pohjalainen.

– Koulutus on maksuton ja olemme myös itse paikalla mukana kahviherkkujen kera, Ahonen lupaa tiedotteessa.

Uusien lukumummien ja -vaarien koulutus järjestetään Tuusulan pääkirjastossa maanantaina 27.2. klo 13-15.Lisätietoa lukumummi ja -vaari toiminnasta sekä järjestettävästä koulutuksesta MLL Etelä-Tuusulan nettisivuilta www.etela-tuusula.mll.fi ja Facebook-sivuilta.