Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähes 30 vuoden vääntö tuotti tulosta – Talma Ski laajenee ja saa uusia rinteitä

Talma Ski laajenee ja saa uusia rinteitä. Valmistuessaan uudesta etelärinteestä tulee laskettelukeskuksen pisin rinne.

Aleksi Vesimäki on silminnähden tyytyväinen mies. Viime marraskuusta lähtien Talma Ski:n toimitusjohtajana työskennelleellä Vesimäellä on nimittäin hyviä uutisia kerrottavaksi.

Tulevina vuosina laskettelukeskuksen on tarkoitus laajentua ja avata kokonaan uusia rinteitä.

Tästä Talmassa on haaveiltu jo vuosikymmeniä.

– Tarkalleen ottaen 28 vuotta. Lähes kolmekymmentä vuotta olemme tehneet kauppaa keskuksen tontin viereisestä maa-alueesta ja nyt saimme tämän maaliin, Vesimäki iloitsee.

Kaupan myötä keskukselle siirtyy noin viiden hehtaarin maa-alue nykyisen eturinteen oikealta puolelta rinteiden alhaalta päin katsottuna. Tähän saakka alue on ollut yksityisen perikunnan omistuksessa.

Vesimäen mukaan uudelle alueelle on tarkoitus tulla kaksi rinnettä sekä yksi tai kaksi uutta hissiä riippuen lopullisesta hissityypistä.

– Toisesta rinteestä tulee pitkä ja loiva etelärinne, jossa pituutta on noin puoli kilometriä. Siitä tulee valmistuessaan Talman pisin rinne. Nykyinen eturinne on noin 300 metriä pitkä, Vesimäki kuvailee.

Tämä on vähintään miljoona-luokan investointi.

Nykyisen eturinteen viereisestä rinteestä on puolestaan tarkoitus tulla koko perheelle sopiva turistirinne.

– Tällaiset rinnetyypit meiltä ovat tähän saakka puuttuneet, sillä osalle hyppy harjoittelurinteistä nykyiseen eturinteeseen on turhan jyrkkä.

Talma tunnetaan myös suosittuna lumilautailijoiden ja freestylelaskijoiden harjoittelupaikkana. Heitäkään ei ole laajennushankkeessa unohdettu.

Pitkän etelärinteen sisäreunaan on nimittäin kaavailtu tuplasti nykyistä pidempää reiliparkkia.

– Uskon, että Talman etuna on pieni koko. Täällä laskija saa tehtyä tunnissa monia toistoja, kun nousuun menee minuutti, toinen minuutti laskuun ja silti väliin mahtuu useita hyppyjä. Se on tehokasta treenaamista, Vesimäki toteaa.

Aivan vielä ensi talvikaudelle, jos vielä seuraavallekaan uusia rinteitä ei saada laskijoiden käyttöön.

– Aikataulu riippuu muistakin kuin meistä itsestämme. Jos saamme tarvittavat rakennusluvat, parhaassa tapauksessa rakennustyöt voitaisiin aloittaa tulevana kesänä.

– Aikaisintaan rinteet voisivat olla valmiina kahden vuoden päästä, mutta todennäköisemmin puhutaan kolmesta–neljästä vuodesta, Vesimäki arvioi.

Halutun rinneprofiilin saaminen vaatii muun muassa maamuokkaustöitä.

– Rinteen yläpäässä maata täytyy korottaa, sillä nykyisen tontin rajalta on noin kymmenen metrin pudotus uudelle alueelle.

Laajennushanke on Talmalle paitsi työnmäärällisesti myös taloudellisesti mittava hanke.

– Kyllä tämä on vähintään miljoonaluokan investointi. Suurin yksittäinen osuus menee hisseihin, Vesimäki laskee.

Toteutuneiden maakauppojen ja konkretisoituvien laajennussuunnitelmien voisi kuitenkin sanoa tulleen Talmalle kuin etukäteissyntymäpäivälahjana.

Itseään Sipoon Alpeiksi nimittävä laskettelukeskus täyttää nimittäin ensi vuoden alussa 40 vuotta.

– Kyllä me jotain juhlantynkää tulemme järjestämään sen kunniaksi, Vesimäki lupaa.