Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljän lapsen isä haluaisi panostaa lapsiin ja nuoriin – Herkkämies-bloggaaja Samuel Jyrinki tavoittelee paikkaa Arkadianmäeltä

Ehdolla eduskuntaan: Samuel Jyrinki (vihr.) kirjoittaa blogia ja kirjoja ja viihtyy Järvenpään kulttuuripolulla.

1. Mikä on suosikkipaikkasi kotikunnassasi ja miksi?

– Kulttuuripolku. Se muistuttaa minua taiteen ja kulttuurin tärkeydestä.

2. Mikä oli lapsuuden haaveammattisi ja mistä vielä haaveilet?

– En muista haaveilleeni lapsena mistään ammatista, mutta aikuisiän haave on ollut kirjailijan ammatti. Kirjoittaminen on jostain syystä itselleni niin merkittävä itseilmaisun ja vaikuttamisen kanava, että sitä on lähes pakko tehdä. Siispä olen kirjoittanut vuosien ajan herkkämies nimistä blogia, julkaissut someen runojani ja rustannut lehtiin kolumneja. Lopulta yksi iso unelmakin toteutui, kun kirjoitin Paratiisi vai helvetti nimisen kirjan, jonka Otava julkaisi 2021. Kirja kertoo oman tarinani siitä, millaista on kasvaa seksuaalivähemmistöön kuuluvana vanhoillislestadiolaisessa yhteisössä.

3. Kuvaile itseäsi kolmella adjektiivilla.

– Empaattinen, moniulotteinen, utelias.

4. Kerro jotain, mitä muut eivät vielä sinusta tiedä.

– Olen intohimoinen pizzan paistaja.

5. Mikä on tärkein vaaliteemasi ja miksi juuri tämä?

– Vaikea arvottaa monista tärkeistä teemoista, mutta jos yksi pitää sanoa, se on lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen. Heissä on tulevaisuus, joten heihin täytyy panostaa.

Keski-Uusimaa esittelee sarjassa järvenpääläisiä, keravalaisia ja tuusulalaisia eduskuntavaaliehdokkaita.