Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehdolla eduskuntaan | Kaiken musiikin suurkuluttajalle käy kaikki hyvä "baletista hevimetalliin"

Timo Laaninen (kesk.) painottaa Suomen ulkoista ja sisäistä turvallisuutta sekä taloudellisen itsenäisyyden varmistamista.

1. Mikä on suosikkipaikkasi kotikunnassasi ja miksi?

– Keravan keskuspuisto. Kävelen siellä päivittäin koiran kanssa. Kesällä vesiallas, sen suihkulähteet ja valot ovat aivan mahtava elämys, johon ei kyllästy. Ja talvellakin se on mukavaa lenkitysmaastoa. Vesialtaan täyttö ja tyhjennys rytmittävät koko vuodenkiertoa.

2. Mikä oli lapsuuden haaveammattisi ja mistä vielä haaveilet?

– Kun tätä kysyttiin koulussa, ilmoitin, että minusta tulee urheilija. Tuli vain innokas penkkiurheilija. Haave väitöskirjan tekemisestä jäi elämään, kun suoritin kypsällä iällä teologian maisterin tutkinnon.

3. Kuvaile itseäsi kolmella adjektiivilla.

– Rauhallinen, osaava, kokenut.

4. Kerro jotain, mitä muut eivät vielä sinusta tiedä.

– Olen kaikkiruokainen musiikin suurkuluttaja. Baletista poppiin, gospelista jazziin, sinfoniasta kansanmusiikkiin, oopperasta hevimetalliin, kaikki hyvä musiikki käy.

5. Mikä on tärkein vaaliteemasi ja miksi juuri tämä?

– Iskulauseeni vaaleissa on: Vakavasti puhuen - Laaninen. Euroopassa riehuu sota, joka luo epävarmuutta pitkälle tulevaisuuteen. Siksi seuraavan eduskunnan pitää keskittyä kaikkein tärkeimpiin asioihin, Suomen ulkoisen ja sisäisen turvallisuuden vahvistamiseen. Sen lisäksi on huolehdittava myös taloudellisesta itsenäisyydestä, mikä vaatii kasvun vauhdittamista ja velkaantumisen pysäyttämistä kahden vaalikauden ohjelmalla. Tämä on vielä tehtävä niin, että kaikki kansalaiset pysyvät mukana.

Keski-Uusimaa esittelee sarjassa järvenpääläisiä, keravalaisia ja tuusulalaisia eduskuntavaaliehdokkaita.