Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehdolla eduskuntaan | Johannes Lahtela haluaa laittaa addiktioille stopin

Johannes Lahtela (kesk.) nauttii fantasiaseikkailupelien pelaamisesta verkossa lapsuudenystävän kanssa.

1. Mikä on suosikkipaikkasi kotikunnassasi ja miksi?

– Rakastan Sompion aluetta ja paikan kiireettömyyden tuntua. Kävelen siellä päivittäin kääpiövillakoira Bambin kanssa. Sompiosta pääsee jalkaisin helposti puistoon, metsikköön ja jopa maaseutumaisemiin.

2. Mikä oli lapsuuden haaveammattisi ja mistä vielä haaveilet?

– Haaveammattini oli näyttelijä ja kirjailija—molemmat haaveet olen saanut elää todeksi. Olen aina myös haaveillut kirjastossa työskentelystä. Nautin siitä sivistyksen ilmapiiristä, vapauden tunnusta ja rauhasta, mikä kirjastoissa aina on.

3. Kuvaile itseäsi kolmella adjektiivilla.

– Intohimoinen, kuunteleva ja luja.

4. Kerro jotain, mitä muut eivät vielä sinusta tiedä.

– Arvostan tietokone- ja videopelejä taidemuotona. Nautin edelleen fantasiaseikkailupelien pelaamisesta verkossa lapsuudenystäväni kanssa.

5. Mikä on tärkein vaaliteemasi ja miksi juuri tämä?

– Stop addiktioille. Olen tutkinut riippuvuussairauksia yli 20 vuotta, tein toisen gradunikin alkoholismista. Lapsuuden perheessäni on koettu kolme itsemurhaa—kaikkiin ennenaikaisiin kuolemiin liittyi päihteet. Meinasin itsekin tuhoutua samaa tietä. Nyt päihdeongelma on räjähtänyt käsiin: Suomi on EU-alueen ykkönen alle 25-vuotiaiden huumekuolemissa, ja kärjessä myös alkoholikuolemissa. Ongelma maksaa meille yli 10 miljardia joka vuosi. Tälle on tehtävä jotain, ja heti.

Keski-Uusimaa esittelee sarjassa järvenpääläisiä, keravalaisia ja tuusulalaisia eduskuntavaaliehdokkaita.