Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

40 pyrkii eduskuntaan Keski-Uudeltamaalta – Tuusulassa Sinimustilla kolme ehdokasta

Kevään eduskuntavaalien kaikki ehdokkaat on julkistettu ja ehdokkaat saaneet numeronsa. Järvenpäästä, Keravalta ja Tuusulasta paikkaa Arkadianmäeltä hakee kaikkiaan 40 ehdokasta. Pisin lista on Keravalla, 17 ehdokasta. Tuusulassa ehdokkaita on 14 ja Järvenpäässä yhdeksän.

Uutena kevään vaaleissa on kesällä 2022 puoluerekisteriin merkitty Sinimustaliike, jolla on Tuusulassa kolme ehdokasta.

Keravalla kolme ehdokasta riveihinsä on saanut Keskusta ja Vasemmisto. Keskustan ehdokkaat ovat pastori, toimittaja Timo Laaninen, luokanopettaja, pääluottamusmies Tuomo Suihkonen ja kirjailija, yrittäjä Johannes Lahtela. Vasemmiston listalla ovat istuva kansanedustaja, valtiotieteiden maisteri Pia Lohikoski sekä oikeustieteen ylioppilas Shamasul Alam ja perhetyöntekijä Jonna Weckström.

Kaksi ehdokasta on liberaaleilla: yrittäjä, toimittaja Taina Kivelä ja asentaja Lauri Kohtala sekä kristillisdemokraateilla: toimittaja Pentti J. Rönkkö ja palveluneuvoja Jorma Surakka.

Yksi ehdokas on Liike Nytillä: myyntipäällikkö Jarkko Rönnholm, perussuomalaisilla: eduskuntaryhmän asiantuntija, varapääsihteeri Iiro Silvander, kokoomuksella: osteopaatti ja kuntoutusyrittäjä Terhi Enjala, vihreillä: kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja Laura Tulikorpi, demareilla: sosionomi YAMK, toiminnanjohtaja Nina Korventaival, kommunisteilla: IT-asiantuntija, eläkkeellä Matti Christensen ja Valta kuuluu kansalle –puolueella: lääkäri Valtteri Kontiola.

Järvenpäässä vihreillä on kaksi ehdokasta: teologian kandidaatti, erityisopettaja Tiia Lintula ja sosionomi, kirjailija Samuel Jyrinki. Yhdellä ehdokkaalla vaaleihin lähtevät demarit: valtiotieteiden maisteri, viestinnän asiantuntija Eemeli Peltonen, kokoomus: yrittäjä Petri Graeffe, perussuomalaiset: yrittäjä Jorma Piisinen, kristilliset: pastori Annamari Brandao, Vapauden Liitto: eläkeläinen Pasi Hallikainen, Liike Nyt: kehityspäällikkö Kirsi Janhunen sekä vasemmisto: sosionomi Lotta Vainiola.

Tuusulassa ehdokkaita on 14. Keskustalla ja Sinimustalla liikkeellä on kolme ehdokasta. Keskustalta ovat listoilla puolustusministeri Antti Kaikkonen, arkkitehti, toimitusjohtaja Antti Heikkilä ja diplomi-insinööri Timo Huhtaluoma. Sinimustaliikkeen ehdokkaat ovat: yrittäjä Janne Peltonen, opiskelija Jani Karpila ja yrittäjä Otto Virkkunen.

Kokoomuksen ehdokas on kenraalimajuri evp., yrittäjä Pekka Toveri. Jatkoa hakee perussuomalaisten istuva kansanedustaja Ari Koponen.

Vasemmistoliiton ehdokas on lähiesimies, lähihoitaja Petra Haapa-aro, vihreiden viittomakielen tulkki, talouspäällikkö Outi Huusko, kristillisten kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja Mila Lehtonen ja Piraattipuolueen filosofian maisteri, peliohjelmoija Toni Aittoniemi. Valta kuuluu kansalle -ehdokas Tuusulassa on hoitaja Tuula Huovinen ja Liike Nyt -ehdokas ajojärjestelijä Tommi Kurtti.

Muokattu: Lisätty tieto, että Nina Korventaival on sosionomi YAMK.

Keski-Uusimaa esittelee sarjassa järvenpääläisiä, keravalaisia ja tuusulalaisia eduskuntavaaliehdokkaita.