Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehdolla eduskuntaan | Mila Lehtonen on huolissaan lasten ja nuorten voinnista

Opettaja Mila Lehtonen (kd.) on esiintynyt television lastenohjelmassa.

1. Mikä on suosikkipaikkasi kotikunnassasi ja miksi?

– Halosenniemi ja Rantatien muut kulttuurikohteet. Rakastan taidetta, vanhoja rakennuksia, historiaa ja Tuusulanjärven kauniita maisemia.

2. Mikä oli lapsuuden haaveammattisi ja mistä vielä haaveilet?

– Haaveilin jo lapsena opettajan ammatista. Yritin koululeikeissä tarmokkaasti opettaa kuusi vuotta nuorempaa pikkuveljeäni lukemaan. Hän oli tuolloin 2-vuotias. Ei aivan onnistunut! Eläkkeellä voisin ryhtyä taiteilijaksi. Taide on ollut aina tärkeä osa elämääni, mutta sille ei riitä nykyisin niin paljon aikaa kuin toivoisin.

3. Kuvaile itseäsi kolmella adjektiivilla.

– Luotettava, empaattinen, tunnollinen.

4. Kerro jotain, mitä muut eivät vielä sinusta tiedä.

– Olen tehnyt lasten tv-ohjelmaa, Nasta raamista, jossa kerron Raamatun kertomuksia samalla piirtäen ja maalaten Kylli-tädin tapaan. Ohjelmia näytetään koulujen uskontotunneilla ympäri Suomen. Niitä on dubattu myös ruotsiksi, viroksi ja venäjäksi.

5. Mikä on tärkein vaaliteemasi ja miksi juuri tämä?

– Lasten ja nuorten hyvinvointi ja koulutus. Olen huolestunut nykykoulun tilasta, oppimistulosten laskusta sekä lasten ja nuorten pahoinvoinnin lisääntymisestä. Olen työskennellyt opettajana yli 20 vuoden ajan opettaen kaikkia peruskoulun luokka-asteita, joten uskon, että minulla on ymmärrystä ja näkemystä näistä teemoista.

Keski-Uusimaa esittelee sarjassa järvenpääläisiä, keravalaisia ja tuusulalaisia eduskuntavaaliehdokkaita.