Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehdolla eduskuntaan | Petra Haapa-aron mielestä tasa-arvo ja turvallinen arki kuuluvat kaikille

Petra Haapa-aro (vas.) haaveilee opinnoista ja työn monipuolisuudesta.

1. Mikä on suosikkipaikkasi kotikunnassasi ja miksi?

– Ruotsinkylän tutkimusmetsän alue, koska siellä voi nauttia luonnosta. Mahdollisuudet satokausien hyödyntämiseen kuin liikkumiseen ja liikuntaan. Alueella luonto on rikas ja monipuolinen.

2. Mikä oli lapsuuden haaveammattisi ja mistä vielä haaveilet?

– Tämän kun itse muistaisi, mutta varmasta lähteestä löydetty tieto ”kioskin täti”. Nyt haaveilen opinnoista ja työn monipuolisuudesta. Itse asiassa ei alankaan vaihtaminen mahdoton ajatus ole. Itseään voi aina kehittää ja opiskella uusia asioita.

3. Kuvaile itseäsi kolmella adjektiivilla.

– Aktiivinen, positiivinen, aikaansaava.

4. Kerro jotain, mitä muut eivät vielä sinusta tiedä.

– Poden huonoa omatuntoa, jos joudun perumaan sovitun menon tai en ole ehtinyt tehdä jotakin asiaa suunnitellun mukaisesti. Samoin on liikunnan kanssa, sillä liikunnalla on suuri merkitys hyvinvoinnille.

5. Mikä on tärkein vaaliteemasi ja miksi juuri tämä?

– Tasa-arvo ja turvallinen arki kuuluvat kaikille. Tasa-arvoisuus ja turvallisuus koostuu monista hyvinvointiin liittyvistä asioista ja toimista. Tämä kattaa peruspalvelut, jotka tulee olla kaikkien saatavilla. Yhtenä osana sosiaali- ja terveyspalveluiden toteuttaminen vaatii päättäjiltä alan työvoiman arvostusta ja koulutukseen panostamista. Turvallisuuteen liittyy muun muassa ympäristöstä huolehtiminen. Siitä huolehtiminen takaa Suomelle turvallisen tulevaisuuden. Tässä meillä on mahdollisuus olla edelläkävijä uusien innovaatioiden ja kestävän kehityksen toteuttajana. Lisäksi ennen kaikkea tulee pitää huolta nuorista. Opetus on perusoikeus, jonka toteuttaminen on taattava julkisin varoin. Jokaisella lapsella ja nuorella on oltava myös oikeus mieluisaan harrastukseen vanhempien tulotasosta riippumatta.

Keski-Uusimaa esittelee sarjassa järvenpääläisiä, keravalaisia ja tuusulalaisia eduskuntavaaliehdokkaita.