Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehdolla eduskuntaan | Talouden tasapainottaminen on tärkeintä Timo Huhtaluomalle

Timo Huhtaluoman (kesk.) mielestä Sipilän hallituksen malli on hyvä pohja.

1. Mikä on suosikkipaikkasi kotikunnassasi ja miksi?

– Urheilukeskuksen Sikokallion latulenkki. Olen viettänyt siellä noin 1 500 kilometriä hiihdellen kolmen vuoden aika. Tämä on aika, jolloin olen merkannut ylös hiihtolenkkini. Tällä tavoin kunto pysyy yllä ja paranee kovastikin talven aikana. Siitä on kovastikin apua muutenkin.

2. Mikä oli lapsuuden haaveammattisi ja mistä vielä haaveilet?

– Lapsuudessa eli maatilalla Karvialla. Isäni kuoli ollessani 8-vuotias. Silloin oli navetan rakennusprojekti menossa. Nuorempana ei erityisiä haaveita muista ammattivalinnoista. Mutta armeija-aikaan ja vähän ennenkin iti ajatus opiskeluun lähdöstä. Meitä oli silloin kotona toinen veli ja äiti. Ajattelin, että pidemmän päälle meistä toinen riittää tilalla. Ja minä olin se, joka lähtee. Siitä alkoi 11 vuoden opiskeluputki.

3. Kuvaile itseäsi kolmella adjektiivilla.

– Pitkäjänteinen, sitkeä ja arvostava sekä sosiaalinen.

4. Kerro jotain, mitä muut eivät vielä sinusta tiedä.

– Ei isoa tule mieleen.

5. Mikä on tärkein vaaliteemasi ja miksi juuri tämä?

– Systemaattinen valtion talouden tasapainottaminen tällä vuosikymmenellä. Keskeiset puolueet ovat lukinneet koulutuksen, terveydenhuollon ja puolustusmenot alueiksi, joista ei vähennetä. Näillä reunaehdoilla tavoite on erittäin haasteellinen. Hallitusohjelma ja budjetin Excel-taulukko ovat paikat, joissa nämä raamit on sovittava. Sipilän hallituksen malli soveltuvin osin on hyvä pohja. Siellä oli noin 70 vähennyskohtaa ja 6 lisäyskohtaa, eli savottaa riittää. Tv-keskustelujen muutaman kohdan raapaisuilla ei homma onnistu.

Keski-Uusimaa esittelee sarjassa järvenpääläisiä, keravalaisia ja tuusulalaisia eduskuntavaaliehdokkaita.