Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihreiden valtuutettu erotettiin hyvinvointialueen jaostosta – aikoo viedä asian hallinto-oikeuteen

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella lastensuojelussa työskentelevän Eve Rämön (vihr.) luottamustoimi hyvinvointialueen terveydenhuollon palvelut -jaostossa päättyi tiistaina, kun aluevaltuusto erotti Rämön tehtävästä.

Taustalla on valtiovarainministeriön ohjeistus, jossa esitetään, että hyvinvointialueen työntekijä ei voisi olla aluehallituksen jäsen. Ohjeistus koskee myös aluehallituksen välittömässä alaisuudessa olevia tehtäviä, kuten jaostoja. Kyse on jääviysongelmasta.

Valtiovarainministeriön ohjeistusta on kuitenkin tulkittu hyvin eri tavoin eri hyvinvointialueilla. Tiistai-illan aluevaltuuston kokouksessa vihreiden aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Laura Tulikorpi toi esille, että Vantaa-Keravalla tulkinta on ollut tiukin mahdollinen.

Rämö aikookin viedä asian hallinto-oikeuteen, jotta epäselvään laintulkintaan saadaan selvyys. Rämö aikoo siis olla Vantaa-Keravalla ennakkotapaus.

Hallintosotku Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella: vihreiden valtuutettu ei aio erota – tästä on kyse

Vantaan Sanomat haastatteli Rämöä helmikuussa.

– Pidän tilannetta demokratian kannalta ongelmallisena. Erityisesti näissä vaaleissa on asettunut ehdolle, ja valittu, paljon sote-alan ammattilaisia. Nykyisellä tulkinnalla estetään heidän perustuslaillinen oikeutensa osallistua päätöksen tekoon, Rämö painotti.