Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehdolla eduskuntaan | Lentäjäopinnot Amerikassa jäivät haaveeksi

Tuula Huovinen (VKK) haluaa, että Suomi eroaa EU:sta.

1. Mikä on suosikkipaikkasi kotikunnassasi ja miksi?

– Paikkoja on monia, mutta ehdottomasti Tuusulajärven ympäristö kaiken kaikkiaan. Rakastan lukea Suomesta kertovaa historiaa ja Tuusulanjärven ympäristö on historiallisesti rikas. Siellä sijaitsee suurhuviloita sekä kultakauden taiteilijoiden muovaamaa ympäristöä.

2. Mikä oli lapsuuden haaveammattisi ja mistä vielä haaveilet?

– Haaveilin lähteväni Amerikkaan, koska sukuani asuu siellä siltä ajalta, kun sitä kultaryntäystä Suomesta oli sinnepäin, eli 1900-luvun alussa. Mietin, että olisin lukenut lentäjän ammatin siellä Amerikoissa ja olen jotenkin pitänyt sitä toisena kotimaanani muutenkin. Haaveet kariutui lasteni syntymän myötä ja jäin Suomeen. Haaveilen vielä kirjoittavani vaikkapa elämänkertakirjan.

3. Kuvaile itseäsi kolmella adjektiivilla.

– Empatiakykyinen, ymmärtäväinen ja huumorintajuinen (osaan nauraa itselleni).

4. Kerro jotain, mitä muut eivät vielä sinusta tiedä.

– Ajoin poliisin pysäyttämismerkin jälkeen vain eteenpäin tietämättäni että pysäytysmerkki tarkoitti minua. Lapseni, joka oli silloin 7-vuotias sanoi takapenkiltä minulle, että poliisi näytti minulle merkkiä.

5. Mikä on tärkein vaaliteemasi ja miksi juuri tämä?

– Pidän tärkeimpänä vaaliteemanani EU:sta irti -teemaa. Tämä asia kattaa niin laajan alan asioita, mitä Suomen ympärille on EU:ssa olon aikana nivoutunut ja vaikka moni asia on ollut hyvää menneinä vuosina, niin ne ovat kääntyneet Suomea vastaan. Esim. EU:hun liittymisen myötä sanottiin, että ruoka tulee halpenemaan, Suomi on turvassa idän hyökkäykseltä jne. Tämän päivän Suomea katsoessa voidaan vain sanoa, että Suomi on velkaisempi kuin koskaan ennen, ruoka on kallista ja kallistuu koko ajan lisää, tuloerot ovat kasvaneet, eli rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy. Viimeisin niitti on tämä sähkökartelli, jolla yritetään köyhät ajaa nurkkaan lopullisesti. Katson, että asiat palautuisivat ennalleen, kun Suomi irtoaisi EU:sta.

Keski-Uusimaa esittelee sarjassa järvenpääläisiä, keravalaisia ja tuusulalaisia eduskuntavaaliehdokkaita.