Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaarallista puuhaa junaseisakkeella Järvenpäässä – Väylä: Ilmoita havainnoista viipymättä poliisille

Väylävirasto varoittaa vaarallisesta leikistä Ainolan junaseisakkeella Järvenpäässä.

Väylän tietojen mukaan lapset ja nuoret kulkevat toistuvasti raiteiden yli laiturilta toiselle Ainolan asemalla Järvenpäässä. Lasten ja nuorten tavoitteena on ollut ilmeisesti ajan säästäminen ja oikoreittien löytäminen.

Väylävirasto muistuttaa Facebook-postauksessaan, että tällainen siirtyminen ja kaikenlainen rata-alueella leikkiminen ovat vakavia ja henkeä uhkaavia turvallisuusriskejä ja siksi ehdottomasti kielletty.

Ainolan asemalla 14-vuotiailta nuorilta ryöstettiin hupparit päältä – "en halua enää mennä yksin ulos"

– Ainoa turvallinen ja sallittu reitti on radan alittava alikulkutunneli, postauksessa muistutetaan.

Alueella on parhaillaan käynnissä Väyläviraston ratahanke, ja ratatöistä johtuen radalla liikkuu junien lisäksi työkoneita.

Kävelyreitit asemalaiturille ovat ratatöiden vuoksi paikoitellen hieman normaalia pidemmät, mutta silti niitä tulisi noudattaa.

Postauksessa muistutetaan, että sähköradalla ajolangat aiheuttavat lisäksi hengenvaarallisen sähköiskun vaaran.

– Mikäli junaradalla havaitaan hyppimistä, kävelyä tai muuta radalle kuulumatonta toimintaa, tulee asiasta ilmoittaa viipymättä poliisille, postaus kuuluu.

Helsinki-Riihimäki-hankkeella melua aiheuttavia töitä huhtikuussa

Asian on pistänyt merkille myös Keski-Uusimaahan yhteyttä ottanut silminnäkijä.

Hän kertoo nähneensä myös aikuisia ylittämässä junaraiteita oikaisumielessä.

– Liekö lapset ottaneet ottaneet aikuisista mallia.

– Joka tapauksessa vaarallista toimintaa. Olen nähnyt junasta tulevia nuoria, jotka vilkaisevat nopeasti, ettei junaa näy. Mutta radalla kulkee paljon sellaisiakin junia, jotka eivät pysähdy Ainolassa, ja ne menevät yllättävän kovaa ohi. Jos kenkä jääkin kiinni radan yli hilpoessaan tai liukastuu, niin voi olla äkkiä junan alla, silminnäkijä varoittaa.