Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon kysymykset | Marjo Kujala fanittaa Aira Samulinia ja liikuttuu päivittäin – "Olen rohkea puolustamaan heikommassa asemassa olevia"

Mikä on elämässä parasta juuri nyt?

– Arvostan valtavasti sitä, että olen terveenä. Työskentelen sosiaali-ja liikunta-alalla, ja näen paljon sitä, etteivät ihmiset voi hyvin. Myös se, että ihmissuhteet ovat kunnossa, on parhaita asioita juuri nyt.

Millainen huumori naurattaa?

– Tilannekomiikka, työn puolesta on heitettävä välillä myös mustaa huumoria. Arvostan oivaltava komiikkaa, en pidä yhtään piikittelevästä huumorista. Kaikenlaiset käytännön hauskuudet naurattavat.

Mikä on rohkein asia, mitä olet koskaan tehnyt?

– Olen rohkea puolustamaan heikommassa asemassa olevia. Uskallan asettua puolustamaan ihmistä, jota ei nähdä. Myös se, että olen kertonut omat haavat, ja sen, mikä olen syvimmiltäni ihmisenä, on ollut rohkeaa. Nuorempana olin arempi, mutta nyt tässä iässä olen auki elämälle. Olen myös tehnyt rajat sille, miten minua kohdellaan.

Mikä saa sinut liikuttumaan?

– Liikutun joka päivä. Keväällä varsinkin olen herkillä, ehkä koska olen syntynyt maaliskuussa. On ihana nähdä vaikkapa pajunkissojen tulo. Myös kauniit teot ja kauniit sanat liikuttavat tosi paljon. Myös ihmisten pyyteetön hyvyys koskettaa. Liikutun usein, kun katson sarjaa, jossa on koskettavia asioita. Herkkyys on vahvuutta.

Millainen liikuntaohjaaja olet?

– Iloinen ja energinen, rento ja kannustava. Personal trainer -asiakkaiden kanssa etsimme lajin, josta hän löytää ilon. Pakottaminen ja liian kovat tavoitteet kuormittavat turhaan maailmassa, jossa on muutenkin jo paljon kuormittavaa. Tästä löydän myös itse motivaatiota tehdä liikuntatyötä.

Kuka on tehnyt sinuun lähtemättömän vaikutuksen ja miksi?

– On paljon ihmisiä, joita fanitan, esimerkiksi Aira Samulin on liikuntapuolelta sellainen, joka on kokenut isoja asioita, mutta jaksaa luoda positiivisuutta ympärilleen. Elämä vie meidät joskus polvilleen, mutta löydetään valoisia asioita.

Mistä arkirutiinista et luopuisi ja miksi?

– Tasaisesti rytmitetty syöminen, joka on samalla hengähdystauko päivässä. Ei kännyköitä, vaan yritän yhdistää esimerkiksi lounaiden yhteyteen ihmisten tapaamisia.

Mikä on erikoisin taitosi?

– Minulla on jännä kyky lukea ihmisiä, ja tulkita kehonkieltä. Se liittyy ehkä siihen, että olen tunneihminen.

Mitä pelkäät?

– Arjen pahuutta, ja sitä, että valta-asemia käytetään väärin. Luonnonmullistukset eivät pelota, mutta ihmisen pahuus toista kohtaan kyllä.

Miten rentoudut?

– Monella tavalla, lähden mökille tai luontoon. Rentoudun myös hyvien ihmissuhteiden kautta ja niin, että laitan jalat sohvalle, luen kirjaa tai lehteä. Joka päivä yritän rentoutua hetkellisesti, sulkea silmät ja hengitellä rauhassa hetken.