Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katso kuvat | Varma kevään merkki! Jokelan kuuluisat joutsenet nähty koulukeskuksen lammella

Vaikka aamut ovat valjenneet toistaiseksi melko visusti pakkasen puolella, yksi varma merkki kevään tulosta on nyt saatu: Jokelan kuuluisat laulujoutsenet ovat tekemässä paluuta asuinseudulleen.

Tästä kuvin toimitukseen viestii joutsenten elämää tiiviisti seuraava valokuvaaja Jukka Pihlainen.

Pihlainen kertoo viestissään joutsenten tehneen ensimmäisen reviirin tarkastuslennon noin viikko sitten 13.3. Viime sunnuntaina joutsenet laskeutuivat Jokelan koulukeskuksen lammen jäälle ohikulkijoiden ihmeteltäväksi, Pihlainen viestittää.

– Ellei ihmeitä tapahdu, ei tämä vuosi tuo poikkeuksia edelliseen vuoteen verrattuna. Huhtikuun lopulla joutsenet siirtyvät Kaarteenrantaan, jossa ne aloittavat haudonnan. Poikaset kuoriutuvat toukokuun lopulla tai kesäkuun alussa, riippuen kuinka aikaisin hautominen on voitu aloittaa, Pihlainen ounastelee.

Pihlainen on kuvannut aiemmin tunnetuksi tulleita kuvia Jokelassa pesivistä joutsenista, jotka säännöllisesti ylittivät suojatien Jokelan Opintiellä. Pihlainen ennakoi nyt, että ensimmäiset suojatien ylitykset nähdään kesäkuun alussa.

– Teiden ylityksiä voidaan nähdä kesäkuusta syyskuulle, sekä satunnaisesti siitä eteenpäin. Toukokuun alussa emot tarkastaa reitin kävelemällä Koulunlammelta Kaarteenrantaan, kuten edellisinä vuosina.

Joutsenet lähtivät Jokelasta marraskuun puolivälissä, Pihlainen kertoi syksyllä. Pihlainen oli paikalla, kun linnut nousivat ilmaan Opintieltä.

Jokelassa laulujoutsenia vuosia kuvannut Jukka Pihlainen innostui valokuvauksesta jo nuorena. Pihlainen on kuvannut elämänsä aikana paljon eri eläimiä, mutta Jokelan laulujoutsenet tekivät häneen sellaisen vaikutuksen, että hän on käyttänyt kansallislintujen kuvaamiseen paljon aikaa, hän kertoi aiemmin Keski-Uusimaalle.