Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autovoro kaahasi pakoon huimaa vauhtia – poliisi löysi kuskin piileskelemästä maastosta Tuusulassa

Poliisi sai perjantaina 17.3. hätäkeskuksen kautta tiedon, että kansalainen oli havainnut Lahden moottoritiellä Vantaan korkeudella liikenteessä anastetuksi ilmoittamansa henkilöauton ja ajoi nyt sen perässä. Tehtävälle liittyi kaksi poliisin partiota, kerrotaan Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteessa.

– Hetken kuluttua kansalaiselta saadun tiedon mukaan auto oli ajanut rampista alas Keravan kohdalla ja jatkanut matkaa Keravantietä kohti Tuusulaa ja edelleen Hyrylän liikenneympyrästä kohti Järvenpäätä, jossa se oli pysähtynyt linja-autopysäkille, kertoo rikosylikomisario Anssi Murto.

Paikalle saapunut poliisin partio pysähtyi kyseisen ajoneuvon taakse ja nousi ylös poliisiautosta tarkoituksenaan ottaa kuljettaja poliisin haltuun. Partion päästessä ajoneuvon sivulle, kuljettaja lähti pakenemaan voimakkaasti kiihdyttäen. Kuljettaja teki u-käännöksen ja jatkoi pakenemista kohti Hyrylän keskustaa.

– Näköyhteys pakenevaan autoon menetettiin, mutta hetken kuluttua autosta saatiin uusi ilmoitus, kun sen oli nähty liikkuvan huimaa vauhtia Tuusulanväylää kohti etelää. Ilmoittaja oli nähnyt, kun auto oli ajettu Kilpailutien päähän penkan yli keskelle parkkipaikkaa. Autosta oli poistunut yksi henkilö läheisten hallien suuntaan, Murto jatkaa.

Tuntomerkkeihin sopiva henkilö tavoitettiin lähistöltä maasta makaamasta ja hänet otettiin kiinni todennäköisin syin epäiltynä moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen sekä rattijuopumukseen.

Epäiltyä kuultiin 17.3. ja hänet vapautettiin seuraavana päivänä.