Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Järvenpään valtuutettuja nuorten tilanne huolestuttaa – kuilu hyvinvoivien ja ei-hyvinvoivien välillä kasvaa

Järvenpään valtuustossa valtuutetut hyväksyivät vuoden 2022 hyvinvointikertomuksen, päättivät Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän purkamisesta ja päättivät valtion tukemassa asuntotuotannossa sovellettavat enimmäistonttihinnat vuonna 2023 päätösehdotusten mukaisesti.

Kokouksen alussa kukitettiin valtuutettu Pekka Luuk (sdp) kiitoksena toimimisesta Järvenpään luottamustehtävissä jo 50 vuoden ajan.

Hyvinvointikertomusta esitellyt hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtaja Kirsi-Marja Karjalainen sanoi viime vuoden olleen leimallinen suurille kansainvälisille tapahtumille, jotka vaikuttivat myös järvenpääläisten hyvinvointiin.

Järvenpään kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että hyvinvointikertomuksen mukaan järvenpääläiset lapset ja nuoret viihtyvät keskimäärin hyvin koulussa ja varhaiskasvatuksen toiminta saa hyviä arvosanoja huoltajilta.

Järvenpää myös koetaan edelleen turvallisena asuinpaikkana.

Nuorten mielenterveyden edistämiseen ja koulukiusaamisen ehkäisyyn on saatujen tietojen nojalla Karjalaisen mukaan syytä panostaa.

Ryhmä- ja yksilöpuheenvuoroissa valtuutetut kiinnittivät huomiota erityisesti lasten ja nuorten huolestuttavaan tilanteeseen. Vaikka Järvenpäässä suurin osa lapsista ja nuorista voi hyvin, on kuilu hyvinvoivien ja ei-hyvinvoivien lasten ja nuorten välillä valtuutettujen mukaan kasvanut liian suureksi.

Tiedotteen mukaan valtuutetut painottivat yhteistyön merkitystä niin hyvinvointialueen kuin muiden toimijoiden kanssa lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Valtuusto myönsi eron luottamustehtävistä Minna Lohtanderille, Marko Ekrothille ja Seppo Vuoristolle. Liisa Majasen uudeksi henkilökohtaiseksi varajäseneksi valittiin Pirjo Komulainen, Marko Ekrothin tilalle kaupunkikehityslautakunnan jäseneksi Tom Boman ja Seppo Vuoriston tilalle Itä-Uudenmaan käräjäoikeuslautakuntaan Heini Lehtonen.

Lue lisää: Järvenpäässä joka viides 15-vuotias törmää huumeisiin – ammattikoululaisista jopa 60 prosenttia tietää, mistä huumeita saa