Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jonot Keusotessa jopa puoli vuotta – hammastarkastukseen nyt myös oman kunnan ulkopuolelle

Suun terveydenhuollon kiireettömät vastaanottopalvelut ovat olleet jo pidempään ruuhkautuneet. Hankalin tilanne on tällä hetkellä Järvenpäässä ja Hyvinkäällä, joissa tarkastusjono on pisimmillään puoli vuotta, kerrotaan Keusoten tiedotteessa.

Jokaiselle tarkastusjonossa olevalle asiakkaalle annetaan tarkastusaika jonojärjestyksen mukaisesti. Tarjolle annetaan ensimmäinen vapaa aika Keusoten hammashoitoloista. Aikaa voidaan siis tarjota myös muualle kuin oman asuinkunnan hammashoitolaan.

– Jos tarkastuksessa havaitaan tarvetta erillisille hoitokäynneille, toteutetaan ne samassa hammashoitolassa, jossa tarkastus on tehty. Aikaisemmat potilastiedot ovat henkilöstömme käytettävissä hammashoitolasta riippumatta, sanotaan tiedotteessa.

Asiakas voi halutessaan kieltäytyä vastaanottamasta tarjottua tarkastusaikaa, jos se osoitetaan muuhun kuin hänen oman kotikuntansa hammashoitolaan. Tarjotusta vastaanottoajasta kieltäytyminen kuitenkin pidentää jonotusaikaa.

– Olemme yhteydessä asiakkaisiin tarkastusajan varaamiseksi puhelimitse kaksi kertaa. Jos emme tavoita asiakasta, lähetämme vastaanottoajan kirjeitse kotiosoitteeseen. Varatusta ajasta ilmoitamme vähintään neljä viikkoa etukäteen. Varatun ajan voi tarvittaessa vaihtaa tai perua.