Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keravan oma asumisen tapahtuma on nyt URF 2024 – tätä kaikkea Kivisillan alueelle on luvassa

Keravan kartanon kupeessa Kivisillan alueella on tarkoitus järjestää kaupungin oma kestävän asumisen tapahtuma kesällä 2024. Festivaali on samalla yksi Kerava 100 -juhlavuoden päätapahtumista

Keravan kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että kartanon vehreään ympäristöön, Kivisillan alueelle nousee asuinalue, jossa järjestetään "Uuden ajan rakentamisen festivaali – URF 2024". Tapahtuman katsotaan tarjoavan puitteet kestävän asumisen kokeiluihin antaen inspiraatiota ja ratkaisumalleja tulevaisuuden asumiseen.

– Resurssien niukkeneminen ja haastava maailmantilanne pakottavat meidät miettimään kestävämpiä ratkaisuja. Muutoksen kautta etenemme parempaan ja kestävämpään suuntaan. Tälle ajatukselle haluamme Keravalla ja Kivisillassa rohkeasti rakentaa, sanoo Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu tiedotteessa.

Tiedotteessa kerrotaan, että Keravan kaupunki on tehnyt töitä Kivisillan alueen eteen jo vuosia. Samalla visioidaan, että alueen suunnittelun ja asemakaavan pohjana olleet teemat, kuten kiertotalous ja älykkäät energiaratkaisut, ovat tässä maailmantilanteessa erittäin ajankohtaisia.

– Kivisillan alue toimii tulevaisuuden rakentamisen ja asumisen prototyyppinä. Se antaa mahdollisuuden toteuttaa, tutkia ja kokeilla erilaisia kestävän rakentamisen ja asumisen ratkaisuja käytännössä. Kaiken ei tarvitse olla valmista, vaan festivaalissa voi olla esillä myös prototyyppejä tai keskeneräisiä, kehitteillä olevia kohteita ja asioita, Keravan kaupunkisuunnittelujohtaja Pia Sjöroos sanoo.

Kivisillan kunnallistekniikka on suurelta osin valmis ja talojen rakentaminen alkaa tänä keväänä. Näytteille tulevien kohteiden määrän kerrotaan ratkeavan lähikuukausien aikana.

Tapahtuman järjestelyistä vastaava projektipäällikkö Sofia Amberla kertoi Keski-Uusimaalle helmikuussa, ettei voi vielä kertoa, montako kohdetta Keravan asumisen tapahtumassa on esillä tai monenko rakentajan kanssa on jo päästy sopimukseen kohteen toteuttamisesta.

Tiedotteessa kuitenkin kerrotaan, että talotehtaat ovat tehneet tonttivarauksia Kivisiltaan, ja Keravan kaupunki hakee parhaillaan yhdessä talotehtaiden kanssa rakentajaperheitä alueen tonteille.

Myös rivi- ja kerrostalokohteiden markkinointi on käynnissä.

Itse festivaaleista tiedotteessa kerrotaan, että siellä voi tutustua ekologiseen puurakentamiseen sekä älykkäisiin energiaratkaisuihin, nähdä vehreitä omakotipihoja ja osallistua kestävään rakentamiseen ja elämäntapaan liittyviin työpajoihin.

Tapahtuman vieraat voivat nauttia myös alueelle tulevasta taiteesta sekä lähi- ja pientuottajien ruoasta. Kaupunki julkistaa festivaalin tarkan ajankohdan, ohjelman ja yhteistyökumppanit myöhemmin tänä keväänä.

Jutussa poistettu otsikosta maininta tulevasta kesästä 23.3. kello 10.33.