Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone | "Ei enää lisäkustannuksia autoilijoille" – ruuhkamaksuille lähes täystyrmäys keskiuusmaalaisilta ehdokkailta

Keski-Uusimaan vaalikoneen väite "Uudellamaalla tulee ottaa käyttöön ruuhkamaksut" saa miltei täystyrmäyksen ehdokkailta. Vastanneita uusmaalaisia ehdokkaita on kaikkiaan 353. Heistä 54 prosenttia on väitteen kanssa eri mieltä ja 22 prosenttia jokseenkin eri mieltä. Täysin samaa mieltä oli vastaajista seitsemän prosenttia ja 12 prosenttia jokseenkin samaa mieltä. Neljä prosenttia ei osannut vastata.

Keskiuusmaalaisista ehdokkaista kysymykseen vastasi 33 ehdokasta, joista yli 80 prosenttia vastustaa ruuhkamaksuja. Vastaajista 55 prosenttia oli väitteen kanssa täysin eri mieltä ja jokseenkin eri mieltä 27 prosenttia vastaajista. Jokseenkin samaa mieltä oli kuusi prosenttia ehdokkaista. 12 prosenttia ei osannut vastata.

Kristillisten Mila Lehtonen Tuusulasta on väitteen kanssa täysin eri mieltä.

– Ei enää lisäkustannuksia autoilijoille.

Kokoomuksen keravalainen ehdokas Terhi Enjala on väitteen kanssa täysin eri mieltä.

– Autoilu on jo muutoinkin Suomessa kallista ja tarvitsemme autoja arjessa. Kaikki eivät ole julkisen liikenteen ulottuvissa eivätkä etätöissä.

Perusuomalaisten keravalainen ehdokas Iiro Silvander on myös väitteen kanssa täysin eri mieltä.

– Autoilijan kuritus kohtuuttomalla verotuksella on lopetettava.

Täysin eri mieltä väitteen kanssa ovat myös Liike Nytin järvenpääläinen ehdokas Kirsi Janhunen, Sinimustan liikkeen tuusulalainen ehdokas Janne Peltonen, VKK:n Tuula Huovinen Tuusulasta ja Vapauden liiton Pasi Hallikainen Järvenpäästä.

Jokseenkin eri mieltä väitteen kanssa on keravalainen keskustan ehdokas Johannes Lahtela.

– Pienyrittäjiä ja autoilijoita ei tule enempää kurittaa uusilla maksuilla.

Demarien keravalainen ehdokas Nina Korventaival on väitteen kanssa myös jokseenkin eri mieltä.

– Ruuhkamaksuja ja tietulleja järkevämpänä vaihtoehtona pidän liikenteen maksujen tarkastelemista kokonaisuutena. Mikäli suusia maksuja suunnitellaan, niihin tulisi vaikuttaa ensisijaisesti ajokilometrit ja päästöjen määrä.

Jokseenkin samaa mieltä väitteen kanssa on Piraattipuolueen Toni Aittoniemi Tuusulasta.

– Julkisen liikenteen kehittäminen tehokkaammaksi ja paikallisten palvelujen vahvistaminen olisi pitkällä aikavälillä elinvoimaisempaan Uusimaahan johtava strategia.

Liberaalien keravalainen ehdokas Taina Kivelä ei osannut vastata.

– Uudellamaalla on paljon erilaisia kuntia ja niiden liikenneolosuhteet vaihtelevat suuresti. Ruuhkamaksujen käyttöönottoa pitää arvioida kuntakohtaisesti ja tehdä päätökset sen perusteella.

Myöskään tuusulalainen vasemmiston Petra Haapa-aro ei osannut vastata.

– Mikäli käyttöön tulee ruuhkamaksut, tulee tukea joukkoliikennettä ja liityntäpysäköintimahdollisuuksia. On huomioitava muualta tulevat työmatkailijat, joilla ei ole hyvää ja toimivaa joukkoliikennettä käytettävissä.

Vihreiden Outi Huusko ei osannut vastata.

– Ruuhkamaksuihin on vielä tässä vaiheessa vaikea ottaa kantaa, sillä niiden käytännön toteutuksesta, rajauksista tai tuottojen käytöstä ei ole vielä olemassa konkreettisia esityksiä. Asian valmistelu on kuitenkin tärkeää, sillä liikenne tuottaa viidenneksen päästöistä.