Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jättiyllätys: Hyrylän Montturockia ei järjestetä tänä vuonna – "Päätös kypsyi uuden tilanteen edessä"

Perinteinen Montturock-tapahtuma Hyrylän Jokipuistossa jää tänä vuonna järjestämättä. Asiasta kertoi tapahtuman järjestelyistä viime vuosina vastannut Tuusulan Festivaaliyhdistys ry Montturockin Facebook-sivulla keskiviikkona.

Yhdistyksen puheenjohtajan Mika Kääriän allekirjoittamassa tiedotteessa kerrotaan, ettei päätös tapahtuman järjestämättä jättämisestä ollut helppo.

– Päätös kypsyi uuden tilanteen edessä Hyrylän ollessa ensi kesänä melkoisen myllerryksen keskipisteenä. Koettiin ettei paikka ole saavutettavissa ensi kesänä ja tästä syystä alkoi uuden tapahtumapaikan haku lähialueilta. Yhdistys kartoitti yhdessä kunnan kanssa Hyrylästä vaihtoehtoista paikkaa mutta rakennustyöt ja aivan uudenlaiset haasteet uuden alueen haltuun ottamisessa saivat yhdistyksen päätymään tähän päätökseen, päivityksessä kerrotaan.

Tiedotteen mukaan tapahtumaa on pystytty järjestämään yhdistyksen toimivien jäsenten ansiosta. Joukko on kuitenkin pieni, minkä vuoksi yhdistyksessä koettiin, etteivät resurssit riitä tapahtuman järjestämiseen uudessa paikassa.

– Avoin alue tuo monenlaista haastetta rajauksissa, turvallisuussuunnittelussa sekä logistiikassa, vaikka meillä vanhat yhteistyökumppanit olivatkin lähdössä mukaan tänäkin vuonna.

Tuusulan Festivaaliyhdistys on esittänyt, että Montturock järjestetään seuraavan kerran sitten, kun tuttu Jokipuisto olisi jälleen saavutettavissa ja tapahtuman voisi siellä järjestää.

– Tänä aikana yhdistys käy kunnan kanssa keskusteluja ja suunnittelee sitä, miten Montturockia tulevaisuudessa kehitetään ja järjestetään, viesti päättyy.

Montturock-tapahtumia on järjestetty Hyrylässä vuodesta 1987 lähtien. Koko perheelle tarkoitettu ilmaistapahtuma on tavallisesti järjestetty koulujen päättäjäisviikonloppuna kesäkuun alussa. Tapahtuma on tavallisesti vetänyt monttuun 3 000–4 000 kävijää päivän aikana.

Alun perin Montturock oli ennen kaikkea paikallisten bändien keikkapaikka, mutta myöhempinä vuosina Montturockin lavalla on nähty kansallisen tason tähtiartisteja, kuten Kirka, Antti Tuisku, Dingo, Popeda, Teflon Brothers ja Anna Abreu.

Montturock on vuoden 1987 jälkeen jäänyt järjestämättä vain kolme kertaa. Viimeksi tapahtuma jäi väliin vuosina 2020 ja 2021 koronapandemian takia. Viime vuonna Jokipuiston montussa esiintyi muun muassa Reckless Love -yhtye.