Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiesitkö? Tätä hittilajia voi pelata myös pimeässä – "Ensimmäisenä iltana halli oli täynnä"

Hohtopadel innostaa myös aloittelijat pelikentälle, jonka pimeys tuo turvaa ja pitää muiden katseet loitolla.

Suurin haaste on syvyyden hahmottaminen, koska kenttä on pimeä. Näin asiakkaat ovat kommentoineet Kirkonkylän Ilvesvuoressa sijaitsevan Nurmijärven Padeltehtaan uutta konseptia, josta on loppupeleissä pelkästään positiivisia fiiliksiä.

Pari viikkoa sitten koettiin ensimmäinen hohtopadel-ilta, viime lauantaina toinen.

– Tämä oli minun ideani, se oli pyörinyt päässä jo jonkin aikaa. Olen aiemmin työskennellyt keilahallissa, jossa oli iltaisin hohtokeilausta. Mietin, miten samaa fiilistä saisi padelhalliin, Nurmijärven Padeltehtaan club manager Simo Färm sanoo.

Hän huomasi somesta, että Dubaissa oltiin kokeiltu hohtopadelia, joten hän päätti, että Nurmijärvellä kokeillaan myös.

– Olemme ensimmäinen padelhalli Suomessa, jossa on mahdollisuus myös hohtopadeliin. Muissa maissa ideaa on jo kokeiltu, Färm sanoo.

Färmin ideasta ei kulunut kuin viisi päivää, niin hohtopadelia kokeiltiin jo hallin omistajien kesken. Tästä viiden päivän päästä oli pilottipäivä, jolloin ensimmäiset asiakkaat pääsivät kokemaan hohtopadelin. Mitä hohtopadelin käyttöönotto vaati?

– Tiesin, että tämä on mahdollista toteuttaa, koska muuallakin oltiin onnistuttu. Ensin hankin uv-lamppuja. Haaste oli siinä, kuinka paljon niitä tarvitsee ja millaisella teholla, jotta halli ja kentät saavat tarpeeksi valoa, mutta eivät liikaa. Lopputulos saavutettiin vain testaamalla eri vaihtoehtoja, Färm paljastaa.

Uv-valoja on neljä per kenttä, eli yhteensä 16. Uv-teippiä kului puolestaan kilometrin verran, 250 metriä per kenttä.

– Tämä oli siis hyvin simppeli toteuttaa.

Hohtopadelia pääsee tällä hetkellä pelaamaan vain lauantaisin kello 18–22. Färm sanoo, että tätä kestää alustavan suunnitelman mukaan kesäkuuhun asti, sillä kesäaika on sisäpelihalleissa hiljaisempaa aikaa.

– Hohtopadel on saanut todella hyvän vastaanoton. Ensimmäisenä iltana halli oli täynnä koko ajan ja sama näyttää toistuvan, hän sanoo.

Hohtopadelissa on käynyt paljon porukkaa, jotka eivät ole aiemmin kokeilleet padelia. Färm uskoo, että kentän pimeys tuo turvaa, kun muita kenttiä ei näe.

– Yksi tavoitteistamme oli saada tänne myös heitä, jotka eivät ole aiemmin lajia kokeilleet. Kiva, että onnistuimme siinä, hän sanoo.

Lauantai-ilta valikoitui hohtopadelin ajankohdaksi, sillä se oli viikon hiljaisinta aikaa.

– Arki-illat ovat lähes poikkeuksetta täynnä, samoin sunnuntait ajasta riippumatta. Lauantaisin aamu on ollut kysyttyä, mutta illaksi on hiljentynyt. Mietimme, miten saisimme sinnekin asiakkaita ja taisimme löytää vastauksen, Färm iloitsee.

Kuten hohtokeilauksessa, myös hohtopadelissa soi musiikki. Normaaleilla padeltunneilla sitä ei soiteta. Padel on ollut pitkään suosittu laji. Färm uskoo yhden syyn olevan lajin helppous.

– Aloittamiselle on matala kynnys, säännöt ovat yksinkertaiset ja myös pimeässä pelaamiseen tottuu nopeasti. Hyvä puoli on myös lajin sosiaalisuus. Autamme aina alussa aloittelijoita heidän niin halutessaan, hän lupaa.