Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jalmari Helanderin ohjaama Sisu-elokuva teki suomalaista elokuvahistoriaa USA:ssa

Jalmari Helanderin ohjaama ja Petri Jokirannan tuottama Sisu-elokuva teki ensi-iltaviikonloppuna Yhdysvalloissa 1000 valkokankaalla 3,3 miljoonan dollarin lipputulot mukaan lukien ennakot. Sisun tekemä tulos maailman isoimmilla elokuvamarkkinoilla on suomalaiselle elokuvalle historiallinen saavutus.

Sisu on saanut levityksensä myötä paljon huomiota Yhdysvalloissa. Traileria on esitetty muun muassa John Wick: Chapter 4 -elokuvan edessä useilla tuhansilla elokuvakankailla. Netissä traileria on katsottu jo liki 40 miljoonaa kertaa. Elokuvan levittää Yhdysvalloissa Lionsgate.

– Sisu lunastaa vuosien työn, joka alkoi Rare Exports -elokuvasta. Unelma, että jonain päivänä teemme elokuvan Suomessa, joka kilpailee rinnan Hollywood-elokuvien kanssa niiden omilla kotimarkkinoilla, on nyt totta, toteavat Petri Jokiranta ja Järvenpäässä asuva Jalmari Helander Subzero Film Entertainmentin tiedotteessa.

Sisun maailmanvalloitus ei lopu tähän. Sony levittää elokuvan useissa maissa kevään ja kesän aikana. Sisu tulee elokuvateattereihin kaikilla isoilla territoriolla kuten Britanniassa, Saksassa, Ranskassa, Japanissa ja myös lukuisilla pienemmillä territorioilla ympäri maailman.

Sisu on saanut Suomessa jo yli 154 000 katsojaa elokuvateattereissa. Sisu sai ensiesityksensä viime syyskuussa Toronton elokuvafestivaaleilla. Sitgesin kansainvälisillä elokuvajuhlilla viime lokakuussa Sisu sai parhaan elokuvan palkinnon, ja lisäksi Jorma Tommila sai parhaan näyttelijän palkinnon, Kjell Lagerroos palkittiin kuvauksesta sekä Juri Seppä ja Tuomas Wäinölä alkuperäismusiikista.

Sisu on hermoja raastava toimintaelokuva toisesta maailmansodasta, jossa yksi mies taistelee natsien tuhopartiota vastaan Lapin erämaassa ja se on kuvattu Suomen Lapissa. Jalmari Helanderin käsikirjoittaman elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Jorma Tommila, Aksel Hennie, Jack Doolan, Mimosa Willamo ja Onni Tommila.