Henkilö: Teerenpelin viskimestari Jaakko Joki pitää jalat maassa, vaikka tislaamon luomukset niittävät menestystä – "Vaatii jonkin verran jumppaa saada viskin väri ja maku kohdilleen"

Jaakko Joen mukaan viskimestarin työ kysyy pitkäjänteistä luonnetta, sillä viskit kypsyvät tynnyreissä vähintään kolme vuotta. Juha Peurala

Kun Teerenpeli käynnisti viskin valmistamisen Lahdessa vuonna 2002, Jaakko Joki oli hiljattain aloittanut tarjoilijan oppisopimuskoulutuksen ravintola Taivaanrannassa. Aloitteleva tarjoilija tuskin arvasi, että vajaat kaksikymmentä vuotta myöhemmin hän työskentelisi konsernin viskimestarina ja valmistaisi kansainvälisissä kilpailuissa menestyviä alkoholijuomia. Tänä kesänä yrityksen uutuusviski Kulo nousi korkeimpaan luokkaan arvostetussa International Wine and Spirit -kilpailussa. Myös Teerenpelin muut juomat pärjäsivät hyvin. Joki pitää saavutusta merkittävimpänä tähän asti.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja lue juttuja rajattomasti.

Tilaa 3 kk 4 €/kk Tilaa 24 h 3 €

Digitilauksen sisältö

  • Keski-Uusimaa.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti ja digiliitteet
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Keski-Uudellamaalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty