Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näköislehdessä tänään | Ilman kaivostoimintaa meillä ei olisi hammastahnaa tai elektroniikkaa, sanoo kaivosmuseon amanuenssi

Ajassa: Priska Niemi-Sampanille, Janina Ojalalle ja Alice Jäskelle puhutaan Suomessa vähän väliä englantia, vaikka he ovat suomalaisia. Vantaalla kasvaneelle Jäskelle on jäänyt mieleen se, kun opettaja halusi laittaa hänet suomi toisena kielenä -ryhmään. Kolmikkoa yhdistää se, että heidän toinen vanhempansa on muuttanut Suomeen muualta.

Kulttuuri: Ilman kaivostoimintaa meillä ei olisi hyvinvointiin tarvittavia tavaroita, kuten hammastahnaa tai elektroniikkaa, sanoo Outokummun kaivosmuseon amanuenssi Klas Swanljung. Suomenruotsalainen Swanljung muutti Outokumpuun Turusta ja on viihtynyt Pohjois-Karjalassa hyvin.

Luonto: Kohta on taas aika pystyttää hyönteishotelleja. Helsinkiläistä Aarne Reunalaa voi kutsua hyönteisbaarien ja -hotellien edelläkävijäksi, sillä hän ylläpitää hyönteishotellia tänä vuonna viidettä kertaa.

– Hotelleissa ei ole hommaa, Reunala sanoo.

Ajassa: Jonttu, 34, istui ennen asemilla käyttämässä huumeita. Nyt hän on taas aloittamassa asemilla oleilun, mutta aivan eri syystä: hän on yksi kuudesta Helsingin uudesta huudikoutsista, jotka kiertävät metroasemilla ja keskustelevat erityisesti huumeidenkäyttäjien kanssa.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!