Näköislehdessä tänään: Koulukiusaamisuutiset saavat Melek Ayarcin tunteet kuohahtamaan – Mikään ei tunnu muuttuneen hänen kouluajoistaan

Matka: Yksi Suomen kenties kiinnostavimmista kansallispuistoista on lumoava Linnansaaren kansallispuisto Haukivedellä, keskellä Saimaata. Saaristoa alettiin suojella aikoinaan ”poikkeuksellisen luonnon ihanuuden tähden”.

Henkilö: Kun Melek Ayarci lukee tai kuulee rankoista koulukiusaamistapauksista, hänellä kuohahtaa vahvat tunteet. Ensin pintaan nousee vihaa ja ahdistusta kiusaamisesta kärsivien lasten takia. Nopeasti niiden rinnalle tulee myös turhautumista siitä, ettei mikään ole muuttunut. Ayarci kärsi itse koulukiusaamisesta kymmenen vuotta sitten niin paljon, että teki radikaalin ratkaisun ja vaihtoi alakoulusta toiseen.

Työelämä: Moni kohtaa työssään myönteisiä sattumuksia, joita ei ollut etsimässä – Työterveyslaitoksen (TTL) tutkimuksen mukaan runsaat puolet asiantuntijatyötä tekevistä ihmisistä.

Kulttuuri: – Ennen rannalta löytyneet asiat olivat harvinaisia, yksittäisiä aarteita. Nyt muoviroskaa huuhtoutuu rannoille päivittäin, sanoo dokumenttielokuvaohjaaja Anna Antsalo, joka teki dokumentin rantoja haravoivista aarteenetsijöistä.

Rantojen haravoijat ovat oman elämänsä meritutkijoita, kansalaistieteilijöitä ilman nimellistä pätevyyttä. He arvostavat ja vaalivat ympäristöään, samalla seuraten sen muutosta huolestuneena.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Keski-Uudellamaalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut