Näköislehdessä tänään: Pentti Vauhkonen johtaa porukkaa, jonka tehtävä on palauttaa judon suosio kymmenien uusien kamppailulajien puristuksessa

Henkilö: Vanhan liiton erikoismies Pentti Vauhkonen johtaa porukkaa, jonka tehtävä on palauttaa judon suosio useiden kymmenien uusien kamppailulajien tarjonnassa.

Ilmiö: Koronaviruspandemia on muuttanut tapojamme surra läheisten ihmisten kuolemaa. Surun jakaminen sosiaalisessa mediassa ja jopa hautajaisten striimaaminen ovat yleistyneet. Historiantutkija Ilona Pajarin mukaan osa muutoksista on tullut jäädäkseen.

Analyysi: Tasan 80 vuotta sitten reserviupseerikurssilla olleet nuoret miehet koulutettiin upseereiksi välirauhan aikana, mutta he valmistuivat suoraan sotaan. Kun RUK-kurssijulkaisu 1940/41 meni painoon, kirjanen sisälsi jo ensimmäisten kaatuneiden kurssilaisten muistokirjoitukset ja saksalaisten aseveljien saatesanat rintamalle lähteville nuorille miehille - ja toisaalta kevyet toverilliset vitsijutut hauskoista sattumuksista kurssin varrelta.

Ulkomaat: Jalkapallon EM-kisat ovat järjestelmällistä hulluutta, sanoo saksalais-ranskalainen poliitikko Daniel Cohn-Bendit, mutta katsoo silti itsekin kisoja.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut