Näköislehdessä tänään: Kalastaessa ajatus virtaa, huomasi Vesa Pirttimaa, ja kirjoitti ajatuksistaan kirjan

Uutiset: Akuissa tarvittavat jalometallit houkuttelevat uusia malminetsintäyrityksiä Suomeen. Malminetsintäyritykset ovat tehneet tänä vuonna laajoja varauksia muun muassa Lounais-Lapissa. Akkumalmeja etsivät yritykset ovat kiinnostuneet uusista alueista, joilta ei ole vielä etsitty akkumalmeja.

Henkilö: Kalastuskirjan kirjoittanut Vesa Pirttimaa on huomannut, että kalastaessa ajatus virtaa ja sitten jotain asiaa jää pohtimaan pitemmäksi aikaa. Ulkoisilla olosuhteillakin on merkitystä. Kauniina kesäiltana tulee erilaisia ajatuksia kuin räntäsateessa.

– Kirjoitin heti muutamia ajatuksia koneelle. Saman kesän aikana kirjoitin vähän lisää, mutta juttu jäi koneelle. Lopullinen innostus tehdä aiheesta kirja tuli, kun sain Tietokirjailijoiden apurahan.

Metsä: Kun myrsky tekee metsätuhoja, se tietää metsänomistajille isoja tappioita. Rahallinen tappio ei kuitenkaan ole ainoa ongelma. Joutsalaisille Mirja ja Raimo Saloselle rakkaudella vaalitun metsän kaatuminen oli henkisesti kova isku.

Ajassa: Meja Hynynen ostaa asunnon – mielellään aivan pommikuntoisen – remontoi ja sisustaa sen sekä myy eteenpäin. Hän elää asuntojen "flippauksella", joka on yksi asuntosijoittamisen muoto.

Ajassa: Iäkkäät autopaikan haltijat saivat yksityiseltä pysäköinninvalvontayritykseltä valvontamaksuja omista parkkipaikoistaan Vantaalla. Naapuri ryhtyi selvittämään virhettä ja sai todeta, ettei se ollutkaan ihan helppo homma.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut