Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sijoittaminen | Miniyksiöstä muhkea voitto: Meja, 43, hurahti asuntojen flippaamiseen ja sisustaa niitä omalla tyylillään – nämä ovat kriteerit uuden kohteen hankinnalle

Meja Hynynen kunnostaa ja sisustaa asuntoja ja myy ne eteenpäin.

Meja Hynynen tekee asuntojen flippausta päätoimisesti. Eli ostaa asunnon – mielellään aivan pommikuntoisen – remontoi ja sisustaa sen sekä myy eteenpäin.

– Huomasin, että se on tuottoisin tapa asuntosijoittaa ja olen hyvä siinä, sanoo Meja Design -yritystään pyörittävä Hynynen, 43.

Lisäksi remontin suunnittelu on kivaa. Valkoisen neutraalit ja mahdollisimman moneen makuun sovitellut kodit eivät ole myös sisustussuunnittelijana toimivan Hynysen juttu.

– Voin toteuttaa omia visioitani vapaasti, siirtää seiniä, tehdä uniikkeja ratkaisuja ja käyttää värejä. Tosin en tee kaikesta vaaleanpunaista kuten itselleni tekisin, naurahtaa Hynynen, joka kertoo aina miettivänsä myös kohderyhmää, jolle asunto on suunnattu.

Hynysen työt ulottuvat suunnittelusta lupien hakemiseen ja kaiken organisoitiin, varsinaiset nikkaroinnit hän jättää muille.

– En ole mikään tee se itse -remonttireiska, vaan käytän aina ammattitekijöitä, hän kertoo.

Kun oli neljä remonttia meneillään yhtä aikaa, joista yksi oli oma kotini Sörnäisissä, niin se oli jo aika rankkaa.

Jäljen pitää olla laadukasta ja asunnosta tulla ostajakandidaatille wau-efekti.

Toistaiseksi isoin menestys Hynyselle on ollut Helsinginkadulla sijaitsevan 23-neliöisen miniyksiön flippaus. Hynynen myöntää, että tuuria oli mukana, kun hän voitti 1920-lukulaisen kerrostalon asunnosta käydyn tarjouskaupan.

– Joku oli omin luvin laajentanut kylppäriä ilman vesieristyksiä, mikä saattoi pelottaa osaa ostajista.

Tuuria oli myös siinä, kun Hynynen keksi tarkistusmittauttaa asunnon. Se osoittautui neliön ilmoitettua suuremmaksi.

– Ja yksi neliö Kalliossa tarkoittaa kymppitonnia lisää hintaan, Hynynen toteaa alueen korkeiksi kohonneista asuntohinnoista.

Remontoimalla ja vanhoja ratkaisuja säilyttämällä, kuten lautalattiat kunnostamalla, Hynynen nosti yksiönsä arvoa yli 3 300 euroa per neliö. Tuotosta toki pitää vähentää asunnon kunnostukseen käytetty summa ja verot, hän muistuttaa.

Käteen jäävät rahat Hynynen sijoittaa edelleen.

– Silloin kun on ostohousut jalassa tulee katsottua asuntoilmoituksia montakin kertaa päivässä, hän myöntää.

Mutta kun ostokset on tehty, Hynynen sanoo yrittävänsä pysyä pois asuntosivustoilta.

– Kun oli neljä remonttia meneillään yhtä aikaa, joista yksi oli oma kotini Sörnäisissä, niin se oli jo aika rankkaa.

Hynynen on sijoittanut myös asuntoihin Vantaalla ja Kuopiossa, jossa asui itse Lapinlahdelta lähtönsä jälkeen.

Ainoa asunto, joka odotti ostajaa hieman pidempään kuin Hynynen ajatteli, oli Vantaan kerrostalokohde.

– Vantaalla ei ole ehkä totuttu sellaisiin neliöhintoihin. Asuntoa katsomassa kävi ostajaehdokkaita, jotka ihastuivat itse kotiin, mutta eivät kuitenkaan halunneet muuttaa alueelle.

Hynysen strategia sijoittaa kantakaupunkiin ratikkareittien varrelle on vain vahvistunut.

– Ykkösasia on taloyhtiö, ei saa olla putkiremonttia tulossa edes seuraavan 15 vuoden aikana. Mitä vanhempi talo sen parempi, ei ykköskerrosta, asunnon valoisuus ja ikkunoiden koko on myös tärkeää. Samoin näkymät, hän listaa kriteereitä, joilla valikoi kohteita.

Nykytrendi rakentaa talot aivan toistensa ikkunoiden eteen ei saa Hynyseltä ymmärrystä.

– Pohjaratkaisulla ei ole väliä, koska se menee usein totaalisen uusiksi ja mitä huonompi kunto sen parempi, koska se näkyy ostohinnassa, Hynynen jatkaa.

Flippaukseen hurahtaminen on tuonut Hynysen elämään myös uuden puolen, kun hänen nykyinen kumppaninsa kirjaimellisesti käveli sisään Hynysen projektina olleeseen asuntoon. Remontin arviointikäynnistä alkanut työtoveruus muuttui tänä keväänä parisuhteeksi.

– Olemme ostaneet nyt myös ensimmäisen yhteisen asuntosijoituskohteemme Töölöstä, Hynynen myhäilee.

Lisäksi oma remppamies ratkaisi pikkutarkan Hynysen ongelman: hänen oli pitänyt aina etsiä uutta, korkean vaatimustason täyttävää remontoijaa.

– Luottotekijä, joka on oikeasti todella hyvä, Hynynen kehuu rakastaan.

Meja Hynynen jakaa kuvia ja videoita projekteistaan Instagramissa @mejadesign.fi.

Tampere, Turku ja Vantaa asuntosijoittajien suosikkeja

Asuntosijoittajien hurja veroetu on poistumassa – Seuraako markkinoilla kaaos ja hintojen nousu vai tervehtyminen ja hintojen lasku?

OP: Sijoitusasuntolainojen kysyntä rajussa kasvussa idän ja pohjoisen kasvukeskuksissa

Omakotitalon rakentaminen nielee yhä enemmän rahaa ja vie paljon aikaa – kannattaisiko sittenkin päätyä toiseen vaihtoehtoon?