Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näköislehdessä tänään | Samu Hurskainen muutti Helsingin Töölöstä Lappiin, jossa ruokakauppa on 45 kilometrin päässä

Ruoka: Sata vuotta sitten syötiin läskisoosia ja perunaa ja kiisteltiin margariinin käytöstä. Noutoruoka oli jo keksitty.

Parisuhde: Moni pelkää rakastaa aidosti, sillä se vaatii uskallusta olla haavoittuvainen, sanoo psykologi Heli Heiskanen. Sinkkuja ja uusissa suhteissa eläviä saattaa pelottaa jo suhteeseen ryhtyminen. Heiskanen käsittelee rakastamisen vaikeutta tuoreessa kirjassaan Uskalla rakastaa – kohti aitoa tunneyhteyttä.

Hyvinvointi: Vielä syksyllä vuonna 2020 Samu Hurskainen, 28, asui Töölössä, työskenteli sähköyhtiö Väreessä digimarkkinoinnin parissa ja oli osakkaana kolmessa yrityksessä. Elämä ei kuitenkaan tuntunut mielekkäältä.

– Huomasin, että jos tälle tielle jään, alkaa uraputki. Elämä alkoi mennä liian vakiintuneeksi, ja olin muuttumassa sellaiseksi harmaaksi ihmiseksi. En halunnut sitä.

Mies jätti työnsä ja muutti luonnon ja tuntureiden keskelle Lappiin, 45 kilometrin päähän lähimmästä kaupasta. Syksyn ja alkutalven aikana hän on esiintynyt Eränkävijät: Tarinoita Muotkatunturin erämaasta -sarjassa.

Kulttuuri: Espanjalaisesta käsityöstä tulee helposti mieleen värikkäät pitsit sekä härkätaistelijan ja flamencotanssijan asut. Niitäkin voi ihastella Jyväskylässä Suomen käsityön museon kevään päänäyttelyssä España a mano – Käsityötä Espanjasta. Espanjalaista käsityötä ei museon mukaan ole Suomessa aiemmin nähty näin laajasti.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!