Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näköislehdessä tänään | Koulukiusaamisen kovettama kuori murtui kuntosalilla

Hyvinvointi: Mikä on sinun mottosi? Motto voi auttaa jaksamaan läpi vaikeuksien, sanoo positiivisen psykologian ja ratkaisukeskeisen menetelmän kouluttaja Taina Laane. Hän kehottaa valitsemaan motoksi kannustavia sanoja.

Matka: Pyhiinvaeltaminen käytännössä loppui Suomessa uskonpuhdistukseen. Nyt käynnissä olevassa renessanssissa esille nostetaan keskiaikaisia reittejä, kuten Pyhän Henrikin tietä. Näiden lisäksi luodaan kokonaan uusia reittejä, joilla on kuitenkin pohjaa historiassa. Kolmas ryhmä ovat kokonaan uudet reitit, jotka saattavat viedä vaikkapa hienolle maisemapaikalle.

Hyvinvointi: Kun kuntosalilla kysyttiin aktiivitreenaajaa Rea Jääskeläistä vetämään jumppia, hän yllätti itsensäkin vastaamalla kyllä.

– Kun on ollut aikoinaan koulukiusattu, on hankala mennä lavalle muiden arvioitavaksi.

Aikoinaan tarkoittaa alakouluvuosia. Porukka ei käynyt käsiksi, mutta henkinen väkivalta jätti Jääskeläiseen jälkensä. Hän kasvatti ympärilleen kuoren, alkoi ahdistua uusien ihmisten kohtaamisesta ja muuttui äärimmäisen itsekriittiseksi. Kuntosalilla kuori murtui.

Koulu: Helsinkiläisen Kaisaniemen ala-asteen vitoset rahoittavat ensi syksyn leirikoulunsa vaativalla projektilla: he julkaisivat kirjan ja levyn.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!