Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näköislehdessä tänään | Nykyihminen ei siedä yhtään tylsää hetkeä, mutta tylsyyden sieto on tärkeä taito

Matka: Palermolla on hieman arveluttava maine Sisilian mafian keskuksena. 1980-luvun alussa mafiasodassa kuoli yli 1 000 mafiosoa, ja suurin osa murhista tapahtui nimenomaan Palermossa.

Palermo on kuitenkin turvallinen matkailukaupunki siinä missä muutkin Euroopan suurkaupungit, eikä mafia näy matkailijalle katukuvassa.

Hyvinvointi: Moni nykyihminen kärsii psykoterapeutti Maria Kurrun mukaan tyhjien hetkien sietämättömyydestä. Kun yksi tulva loppuu, hermostoa kuormitetaan uudella tulvalla, ja lopulta ollaan kuormittuneita kaikesta taakasta.

– Tylsyyden sieto on nykyään tosi vaikeaa, vaikka se on äärimmäisen tärkeä taito. Pysähtyminen mahdollistaa erilaisten tunteiden kohtaamisen.

Tiede: Itä-Suomen yliopisto on kehittänyt AR-lasit eli todellisuutta laajentavat lasit, jotka voi rakentaa itse kotona parillakymmenellä eurolla.

Kulttuuri: Norjalaiselta Joachim Trieriltä on kysytty, miksi hän kirjoitti uusimman elokuvansa naisen näkökulmasta.

– En ymmärrä, mikä siinä on epätavallista. Olen kirjoittanut kaikenlaisia hahmoja. Olisi naurettavaa ajatella, että jokainen heistä olisi omakuvani, Trier sanoo.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!