Tshekki tylsytti Susijengin – "Harmittaa, oli voitto otettavissa"

Sport Content

Euroopan koripallopoliittisista kiistoista sekä loukkaantumisista pahasti siipirikkoiseksi ajautunut Suomen koripallomaajoukkue Susijengi taipui MM-karsintaottelussa Tshekille Helsingissä pistein 56–64.

Suomella oli saumoja pelin voittoon, mutta viimeisellä neljänneksellä keskittyminen herpaantui ja vastustaja karkasi.

– Tshekki pelasi kovaa ja fiksusti. He olivat lopussa fyysisempiä ja vahvempia, kuten näitte. Heillä oli myös kuusi hyökkäyslevypalloa neljännellä neljänneksellä, mikä ratkaisi tämän ottelun, kommentoi Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann.

– Olen äärimmäisen ylpeä joukkueestani. Puolet pelaajistamme oli sairaana tai kärsi loukkaantumisista. Pitivät silti meidät pelissä mukana 30 minuuttia. Valitettavasti emme päättäneet peliä niin hyvin kuin aloitimme, Dettmann jatkoi.

Dettmannin mukaan pelaajien rotaatioon peli ei kaatunut.

– Kyllä me yritettiin hakea penkiltä energiaa ja sitä saatiinkin. Valitettavasti Erik Murphy joutui virhevaikeuksiin ja meidän kokenein jäljelle jäänyt iso mies joutui ulos. Calle (Lindbom) toi hyvää energiaa. Pelaamattomuus näkyi heitoissa, mutta siitä huolimatta hän toi paljon energiaa. Teki pari kovaa koria.

– Voihan sillä spekuloida, olisiko Matti Nuutinen voinut olla huililla pari minuuttia pidempään ja Shawn Huff vähän pidempään huililla. Sitä ja tätä. Mutta me käytettiin kaikki meidän pelaajat. Ilari Seppälä pelasi hyvin ensimmäisessä maaottelussaan, kun kovaan paikkaan joutui, Dettmann jatkoi.

Pelissä tuli koreja varsin vähän.

– Ei tänään ollut koripallon juhlaa. Jos syötöt onnistuvat, on silloin peli aika jouhevaa. Tänään molemmilla joukkueilla oli alle kymmenen koriin johtanutta syöttöä. Peli vain oli sellainen tänään, Dettmann totesi.

Takamies Jamar Wilson pelasi sairaana.

– Wilsonissa näkyi tänään, ettei flunssassa ole kovin helppoa pelata. Mutta ei Jammua voinut pitää kentältä poissakaan. Eilen ei ollut pelaajia harjoituksissa, koska ne eivät pystyneet harjoittelemaan. Ei ole ihmeiden tekijöitä, että seuraavana päivänä ne kaverit olisivat vireessä. Kyllä se valitettavasti näkyi, Dettmann sanoi.

Bulgariaa vastaan loistanut Antti Kanervo ei ollut pelikunnossa.

– Säännöt on sinänsä hassut, että vuorokautta aiemmin pitää nimetä joukkue. Kanervon kohdalla kävi niin, että päätettiin eilen, että laitettiin joukkueeseen. Tänään ei pystynyt pelaamaan. Hän loukkaantui Bulgaria-ottelussa, taustoitti Dettmann.

Takamiehistä Mikko Koivistokaan ei ollut parhaassa kunnossaan.

– Koivistolla EM-kisojen loukkaantuminen näkyy vieläkin. Ei ole samassa kunnossa kuin oli kesällä. Tänään oli sama tuomari, joka kamppasi hänet, Dettmann kertoi.

Tuukka Kotti oli sivussa kokonaan. Shawn Huff sentään pystyi pelaamaan.

– Jos tämä ei olisi ollut EM-karsintapeli, ei Shawn varmaankaan olisi pelannut. Shawnilla oli vähän samaa vammaa kuin Tuukallakin. Pari päivää huilaili ja pystyi kuitenkin pelaamaan, Dettmann paljasti.

Onnistujia Suomella kuitenkin löytyi.

– Roope Ahonen toi tähän peliin hyvää energiaa. Täytyy olla ylpeä siitä, miten kaveri pystyi nousemaan. Hyviä nousuja oli, Dettmann kiitteli.

MM-karsintoihin Suomi lähti uudesta tilanteesta, kun viisikollinen pelaajia oli kokonaan sivussa.

– Eka peli oli sellainen, kuin olisi ollut kesän eka peli valmentajan näkökulmasta. Siinä oli niin paljon uutta, uusia pelaajia ja uusia kokoonpanoja. Mun mielestäni me saatiin pelistä yllättävän hyvin kiinni. Ei se siitä jäänyt kiinni. Hävittiin vain ne kaksinkamppailut korin alla, totesi Dettmann.

– Harmittaa. Oli voitto otettavissa. Ei hirveästi ole jossiteltavaa, Dettmann jatkoi.

Viime perjantaina Suomi pystyi voittamaan Bulgarian.

– Kyllä pitää olla äärimmäisen tyytyväinen, että saatiin yksi voitto tästä, kun lähtökohdat oli huonot ja tulivat tässä matkan varrella vielä huonommiksi. Meillä oli parempi peli siellä Bulgariassa. Oltiin virkeämpiä, totesi Dettmann ensimmäisten MM-karsintapelien annista.

MM–karsinnat jatkuvat helmikuun lopulla. Silloin Suomi kohtaa vieraissa Islannin ja kotonaan Bulgarian.

Teksti: Otto Palojärvi, Helsingin Jäähalli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.