Tässä ovat Rukan topit ja flopit

Iivo Niskanen oli lauantaina 15 kilometrin perinteisen kisassa kolmas. Sunnuntain takaa-ajossa Niskanen putosi kuitenkin kuudenneksi. Martti Kainulainen

Sport Content

HELSINKI | Maastohiihdon ja yhdistetyn maailmancupit starttasivat viikonloppuna Rukalla. Samalla saatiin selvyyttä suomalaiskilpailijoiden kansainvälisestä tasosta olympialaisiin valmistauduttaessa.

Yhdistetyn maailmancupissa oli jo viime kaudella selkeitä merkkejä, että suomalaiset olisivat nousemassa kohti maailman kärkeä.

Rukalla Eero Hirvonen, 21, ylitti odotukset: Hirvonen oli lauantaina toinen ja sunnuntaina kolmas.

Hirvosen hiihtovauhti on maailman kärjen tasolla. Mäessäkin hän kykenee suoriutumaan jo riittävän hyvin, jotta pystyy ladulla nostamaan itsensä mitalitaistoon.

Ilkka Herola ja olympiavoittaja Hannu Manninen olivat viikonlopun pettymyksiä.

Molemmilla oli mäessä suuria vaikeuksia.

Herola paransi asemiaan hiihto-osuuksilla, mutta Mannisella ei tahtonut kulkea ladullakaan.

Leevi Mutru ja nuorten maailmanmestari Arttu Mäkiaho suoriutuivat Mannista paremmin. Mäkiaho oli sunnuntaina jo lupaavasti kymmenes.

Olympiakisojen joukkuekisaa ajatellen Mannisella saattaa olla vaikeuksia mahtua ryhmään. Nuoret miehet ovat ainakin nyt paremmassa iskussa.

Naisten hiihdossa lauantain perinteisen kisa meni suomalaisilta pieleen väärän voitelun ja epäonnistuneiden suksivalintojen takia.

Suomalaiset jäivät kauas kärjestä, eikä sunnuntain takaa-ajossa ollut enää mahdollisuuksia taistella palkintosijoista.

Laura Mononen oli parhaana suomalaisena takaa-ajossa 13:s. Hän panosti kesäharjoittelussa vapaaseen tyyliin. Tämä näkyi takaa-ajossa.

Krista Pärmäkoski on Monosen ohella Suomen vahvin hiihtäjä vapaalla. Epäonnistuneen perinteisen kisan jälkeen hän nousi takaa-ajossa sijalle 15:s.

Miesten kisassa Iivo Niskanen oli lauantaina 15 kilometrin perinteisen kisassa kolmas.

Sunnuntaina vapaalla tyylillä hiihdetyssä takaa-ajossa Niskanen putosi kuudenneksi.

– Passivoiduin vähän liikaa säästelemään ja peli meni ihan kyttäilyksi. Tällaisella kelillä peesistä on tosi iso etu. Hyvin haastava kisa hiihtää isossa ryhmässä koko matka, Niskanen tiivisti Ylen haastattelussa.

Iivo Niskanen oli lauantaina ja sunnuntaina ainoa suomalaishiihtäjä, joka kykeni taistelemaan palkintosijoista. Matti Heikkinen oli lauantaina 15:s ja sunnuntaina 14:s. Muut suomalaiset eivät yltäneet 30 parhaan joukkoon.

Teksti: Otto Palojärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.