Hallin mukana romahti talous – päättyykö kiistellyn Legirus Interin taru?

URHEILU Legirus Inter on ajautunut pahoihin talousvaikeuksiin. Seuran tulevaisuus on katkolla marraskuun viimeisenä päivänä.

Romahtaneelta Legirus Arenalta löytyi useita nuotiopaikkoja. Tapauksesta on tehty rikosilmoitus ja poliisi tutkii parhaillaan tapahtumien kulkua. Tero Vähämäki

Tero Vähämäki

Suurin toivein alasarjoja valloittamaan lähteneestä Legirus Interistä uhkaa tulla vantaalaisen jalkapalloilun uusin tähdenlento.

Alkujaan pietarilaisen rahoittajan avustuksilla mässäillyt seura joutui ongelmiin jo ennen viime kauden alkua, kun rahahanat rupesivat ehtymään.

Joukkue luopui kallista ammattilaispelaajistaan ja osallistui Kakkoseen puhtaasti amatöörijoukkueena.

Kausi sujui ennakoiden vastaisesti duurissa, joukkueen sijoittuessa kovatasoisessa sarjassa neljänneksi.

Puheissa oli seuran muuttaminen ensi vuodeksi täysin kotimaisilla varoilla toimivaksi ja tulevaisuus vaikutti lupaavalta. Tukijoiden haaliminen osoittautui kuitenkin haastavaksi tehtäväksi.

Tällä hetkellä joukkueen kassasta puuttuu noin 150 000 euroa ja Legirus on putoamassa pois jalkapallokartalta.

– Synkkää ja julmaahan tämä on, mutta vaihtoehtoja on aika vähän, seuran puheenjohtaja Jari Kurittu suree.

Viime vuoden lokakuussa seuran saneerannut Kurittu ei ole kuitenkaan luopunut täysin toivosta. Seura kokoontuu 30. marraskuuta vuosikokoukseen, jossa sen kohtalo lyödään lukkoon.

Joukkueella on mahdollisuus jatkaa, jos tarvittavat rahat saadaan haalittua.

– Tuntuu vain melko epätodennäköiseltä, että jostain ilmestyisi tukija, joka kaivaisi meille tarvittavat rahat. En lähde pelleilemään, jos talous ei ole turvattuna.

Tällä hetkellä Legirus Interillä ei ole ainuttakaan pelaajasopimusta solmittuna, joten joukkuetta odottaa joka tapauksessa haastava ja kiireinen talvi.

Legirus Arenan omistamalta halliyhtiöltä on turha odottaa rahoja. Lokakuun lopulla romahtaneen hallin korjaustöihin on palanut arviolta yli 100 000 euroa.

– Ei meillä käytännössä ollut isompia tukijoita kuin halliyhtiö ja kuplan romahtaminen vei senkin, Kurittu harmittelee.

Tutkimuksissa selvisi, että alkujaan lumen murjomaksi oletetun kuplan tärveltyminen olikin ilkivaltaa.

– Kun saatiin paikattua halli, niin selvisi, että sitä oli yritetty polttaa maan tasalle, Kurittu kertoo.

– Viime kausikin oli jo selviytymistaistelua ja tämän jälkeen olo on kuin tuulen huuhtoman perseen kanssa. Jotkut haluavat rakentaa liikuntapaikkoja ja idiootit ilmeisesti tuhota niitä. Tuhotyö oli suuri järkytys kaikille.

Kuritun mukaan halliyhtiön ei kannata käyttää ylimääräistä rahaa seuran pelastamiseen.

– Silloinkin se voisi pahimmillaan olla vain hetken huumaa. Amputaatio on huomattavasti parempi ratkaisu, mikäli seura ei saa talouttaan kuntoon muuta kautta. Ainakin halli säilyisi.

Vajaa viikko aikaa

Legirus Interin johtokunta istuu 30.11. vuosikokoukseen, jossa selviää seuran tulevaisuus.

Tällä hetkellä joukkueen kassasta puuttuu noin 150 000 euroa.

Legirus Arenan omistama halliyhtiö ei pysty tukemaan seuraa rahallisesti, sillä romahtaneen kuplan korjausten arvioidaan kustantavan jopa 100 000 euroa. Joukkue joutuukin turvautumaan ulkopuolisten apuun seuran pelastamiseksi.

Inter sijoittui viime kaudella neljänneksi Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, Kakkosessa. Selvitti kauden 60 000 eurolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.