Pelicans lomauttaa osan pelaajistaan – "Seuran ehdotusta emme voineet hyväksyä"

Pelicansin lomautukset koskevat kaikkia viime kauden joukkueesta jatkavia kokeneempia pelaajia. SAMULI IKÄHEIMO / LEHTIKUVA

STT

Jääkiekkoliigan Pelicans lomauttaa osan pelaajistaan 27. huhtikuuta alkaen väliaikaisesti. Lahtelaisseuran mukaan lomautukset ovat pääsääntöisesti voimassa 24. heinäkuuta asti.

– Emme löytäneet yhteistä ratkaisua, jossa säästötoimet olisivat olleet seuran talouden kannalta riittävät. Tämä on sekä seuran että pelaajien kannalta ikävä tilanne, mutta elämme poikkeuksellista aikaa, joka vaatii toiminnan sopeuttamista, toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu sanoi Pelicansin kotisivuilla .

Myös joukkueen kapteeni Hannes Björninen sanoo, ettei yhteisymmärrystä löytynyt.

– Pelaajisto on ymmärtänyt tilanteen vakavuuden ja halunnut olla talkoissa mukana, mutta neuvotteluissa ei löydetty valitettavasti ratkaisua. Seuran ehdotusta emme voineet hyväksyä. Teimme oman ja mielestämme reilun vastatarjouksen, mutta se ei ollut puolestaan seuralle riittävä, Björninen sanoi.

Lomautus koskee kaikkia viime kauden joukkueesta jatkavia kokeneempia pelaajia. Alle kaksi kautta Liigassa pelanneita nuoria ei lomauteta.

– Syy lomautuksille ovat taloussäästöt, jotka ovat huomattavasti merkittävämmät, kun puhutaan kokeneempien pelaajien palkoista. Lisäksi kokemattomammat pelaajat hyötyvät ja tarvitsevat enemmän ohjattua harjoittelua, Kolu sanoi.

Pelaajilla mahdollisuus irtisanoa sopimuksensa

Lomautetuilla pelaajilla on mahdollisuus irtisanoa sopimuksensa.

– Minulla ei ole tiedossa, että olisi lähtijöitä, mutta mahdollista se on. Pallo on nyt lomautetuilla pelaajilla itsellään, Kolu sanoi.

Kolun mukaan Pelicans on hankalassa asemassa muun muassa siksi, että se on panostanut viime vuosina paljon ravintola- ja tapahtuma-alaan, jotka ovat kärsineet rajusti koronavirustilanteesta.

Lahden Pelicans Oy ja Pelicans Ravintolat Oy järjestivät ensimmäisen yt-neuvottelukierroksensa vakituiselle henkilöstölleen maaliskuussa.

Lopputuloksena kolme henkilöä irtisanottiin ja muu henkilöstö lomautettiin porrastetusti vähintään kolmeksi kuukaudeksi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut