Jalkapallosarjojen avaaminen jakaa pelaajia – osa haluaa pikaisesti peleihin, toiset odottaisivat rokotusta

Euroopan suurten jalkapallosarjojen johto ja seurat haluaisivat käynnistää keskeytyneet liigat rivakasti koronauhan vähitellen hellittäessä. Myös osa pelaajista kaipaa harjoittelua ja pelejä niin, että viranomaisten koronarajoitusten noudattaminen on ollut heille ylivoimainen taakka.

Tilanne jakaa jo nyt pelaajia niihin, jotka haluavat kentälle keinolla millä tahansa ja niihin, jotka aloittaisivat sarjapelit vasta koronalta rokotettuina.

Ammattilaispelaajien liitto FIFPro vaatii takeita pelaajien turvallisuuden varmistamiseksi ennen kuin pelit alkavat, kertoo Daily Telegraph . Liitto on myös huolissaan viestistä, minkä laji sarjojen varhaisella käynnistämisellä antaa, kun maailma vielä kamppailee koronaviruksen kanssa.

Espanjassa nousi viikonvaihteessa iso äläkkä, kun mediassa kerrottiin liigan kaavailevan pelaajille virustestejä pelien aloittamiseksi jo ennen kesää. Maan terveysministeri Salvador Illa muistutti, että testeistä ja testiohjelmasta vastaavat viranomaiset.

Myös espanjalaiset pelaajat totesivat maan jalkapalloliiton välityksellä, että muut ihmisryhmät, kuten terveydenhoidon palveluksessa työskentelevät, menevät nykyisessä virustilanteessa jalkapallon edelle.

Saksan Bundesliigaa käynnistellään toukokuussa ja Valioliigaa kesäkuun alkupuolella.

Mainos: Keski-Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut