JäPS aloittaa pelit virtuaaliviheriöllä

E-urheilu: Reipas vastassa. Jalkapallo vaihtui kilpapelaamiseksi.

JåPSin Kron Rexhepi ja Reippaan Markus Hietala väänsivät kauden 2019 sarja-avauksessa Lahden Kisapuistossa. Samat seurat ovat vastakkain lauantaina virtuaalisesti. Järvenpään Palloseura/Jari Kurittu

Järvenpään Palloseura aloittaa kautensa Lahden Reipasta vastaan poikkeuksellisesti e-urheilun merkeissä. Lahden Kisapuistossa pelattavaksi tarkoitettu miesten Kakkosen A-lohkon jalkapallokamppailu vaihtui pleikkarikonsoliin ja FIFA-peliin koronavirustoimenpiteiden muutettua sarjojen aloitusajankohtaa.

E-jalkapallopeli pelataan kaksoisotteluna, jossa JäPSin videopelivirtuoosit Kron Rexhepi ja Hedi Khayat kohtaavat Lahden Reippaan Berat Kösen ja Valtteri Entolan. Otteluparin voittaa joukkue, jolla on kahden pelin jälkeen joko kaksi voittoa tai voitto ja tasapeli. Tasatilanteessa e-ottelun herruus ratkaista suoraan rangaistuspotkukilpailulla.

Ottelun selostaa Haukkojenkin otteluselostuksista tuttu Ville Rusanen. Kommentaattorina toimii JäPSin kulttipelaajan maineeseen noussut Tomi Mikkonen. Lähetys on katsottavissa suorana tai jälkilähetyksenä JäPSin Twitch-striimauskanavalla 2. toukokuuta klo 15 alkaen.

JäPS–Reipas-ottelu e-urheiluversiona on JäPS:lle ensimmäinen askel niin sanotun kilpapelaamisen parissa. Pitkään Palloseuran taustoissa itänyt ajatus e-urheilutoiminnan aloittamisesta konkretisoituu lauantaina.

– Yllättävän nopealla aikataululla löydettiin oikeat henkilöt auttamaan paikallisen e-urheilun kehittämisessä. Oli todella hienoa huomata, kuinka paljon kiinnostusta ja yhteydenottoja saimme heiltä. Tämä JäPS–Reipas-matsi on hyvä ja toivottavasti katsojille hauska ensiaskel, jolla opitaan taas vähän lisää e-urhelutapahtumien järjestämisestä.

– Seuraavina "steppeinä" on tarkoitus järjestää isompia tapahtumia esimerkiksi amatööriturnauksina tai koulujen välisinä mittelöinä. E-jalkapallopelit ovat luonnollinen lähtökohta meille. Kartoitamme muitakin pelimuotoja, kun lisää pelaajia ja kiinnostuneita lähtee mukaan toimintaan, yhtenä projektinvetäjistä toimiva Tuomas Kyytsönen kertoo.

JäPS–Reipas: e-jalkapalloa 2.5. klo 15 alkaen twich.tv/japsesports

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Salama iski viiteen taloon Järvenpäässä – "Reikiä sisäkatossa asti"
 2. Pelastuslaitoksella kiinnostava tehtävä Järvenpäässä – heinäpaali oli päätynyt Keravanjokeen lähelle patoa: "Vastaavaa ei ole tapahtunut 40 vuoteen"
 3. Järvenpää Soi -festareiden artistikokoonpano muuttui – walestähti ei pääse maahan koronan vuoksi
 4. Vaikuttava taidekokonaisuus valmistui Ahjon purkutaloon – 94 taiteilijan teokset pian yleisön nähtäville: "En ole aikaisemmin tehnyt tällaista"
 5. Kova tuuli teki tuhojaan Keski-Uudellamaalla: rivitalon katto repeytyi irti ja puita kaatui
 6. Nuorimmillaan 11–vuotiaaseen tyttöön kohdistuneet seksuaalirikokset käsiteltiin hovioikeudessa – molemmat valitukset hylättiin
 7. Pelastuslaitoksella oli täydet kädet maanantaisen myrskyn kanssa – yhteensä 39 vahingontorjuntatehtävää
 8. Ahjontorin K-Market Keravalla ryöstettiin – poliisi kaipaa yleisön apua
 9. Ostajat palasivat kirpputoreille
 10. Henkilö: Raju polvivamma päätti järvenpääläisen Heli Takon, 21, kilpavoimistelu-uran – tie vei huipulle pukusuunnittelijaksi ja Nasan fyysikoksi: "Tekisin tätä ilmaiseksikin"
 11. Seitsemän veljeksen vaellusreitti kutsuu kirjailijan jalanjäljille
 12. Suuri senioritalo tulossa Keravan keskustan puistoon – 7-kerroksiseen kokonaisuuteen yli 100 asuntoa: "Olemme Keravalla lirissä palveluasumisen kanssa"
 13. Yli 40-vuotinen perinne jatkumassa: Sirkusmarkkinoiden järjestelyt alkoivat Keravalla – tällainen tapahtuma luvassa
 14. Järvenpääntien eteläosan katulamput vaihdetaan – lievää häiriötä liikenteelle voi ilmetä
 15. Näköislehdessä tänään: Kaikkein kiehtovinta ei näe paljaalla silmällä –  "Ovat mullistaneet käsityksemme elimistön toiminnasta"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.