JäPS aloittaa pelit virtuaaliviheriöllä

E-urheilu: Reipas vastassa. Jalkapallo vaihtui kilpapelaamiseksi.

Järvenpään Palloseura aloittaa kautensa Lahden Reipasta vastaan poikkeuksellisesti e-urheilun merkeissä. Lahden Kisapuistossa pelattavaksi tarkoitettu miesten Kakkosen A-lohkon jalkapallokamppailu vaihtui pleikkarikonsoliin ja FIFA-peliin koronavirustoimenpiteiden muutettua sarjojen aloitusajankohtaa.

E-jalkapallopeli pelataan kaksoisotteluna, jossa JäPSin videopelivirtuoosit Kron Rexhepi ja Hedi Khayat kohtaavat Lahden Reippaan Berat Kösen ja Valtteri Entolan. Otteluparin voittaa joukkue, jolla on kahden pelin jälkeen joko kaksi voittoa tai voitto ja tasapeli. Tasatilanteessa e-ottelun herruus ratkaista suoraan rangaistuspotkukilpailulla.

Ottelun selostaa Haukkojenkin otteluselostuksista tuttu Ville Rusanen. Kommentaattorina toimii JäPSin kulttipelaajan maineeseen noussut Tomi Mikkonen. Lähetys on katsottavissa suorana tai jälkilähetyksenä JäPSin Twitch-striimauskanavalla 2. toukokuuta klo 15 alkaen.

JäPS–Reipas-ottelu e-urheiluversiona on JäPS:lle ensimmäinen askel niin sanotun kilpapelaamisen parissa. Pitkään Palloseuran taustoissa itänyt ajatus e-urheilutoiminnan aloittamisesta konkretisoituu lauantaina.

– Yllättävän nopealla aikataululla löydettiin oikeat henkilöt auttamaan paikallisen e-urheilun kehittämisessä. Oli todella hienoa huomata, kuinka paljon kiinnostusta ja yhteydenottoja saimme heiltä. Tämä JäPS–Reipas-matsi on hyvä ja toivottavasti katsojille hauska ensiaskel, jolla opitaan taas vähän lisää e-urhelutapahtumien järjestämisestä.

– Seuraavina "steppeinä" on tarkoitus järjestää isompia tapahtumia esimerkiksi amatööriturnauksina tai koulujen välisinä mittelöinä. E-jalkapallopelit ovat luonnollinen lähtökohta meille. Kartoitamme muitakin pelimuotoja, kun lisää pelaajia ja kiinnostuneita lähtee mukaan toimintaan, yhtenä projektinvetäjistä toimiva Tuomas Kyytsönen kertoo.

JäPS–Reipas: e-jalkapalloa 2.5. klo 15 alkaen twich.tv/japsesports

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut