Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urheilu ja liikunta saavat erityisavustusta koronamenetyksiin

Opetus- ja kulttuuriministeriö OPM julkisti tiistaina liikunta- ja urheiluseuroille sekä liikunnan koulutuskeskuksille suunnattuja erityisavustuksia, joilla ministeriö ehkäisee koronaviruksen taloudellisia vahinkoja.

Avustusten hakuaika on kaksi viikkoa vapun aatosta toukokuun 14. päivään.

– Suomalaiset tarvitsevat liikuttajia, urheiluyhteisöjä ja urheiluelämysten tekijöitä. Seurojen, urheiluopistojen, lajiliittojen ja kilpasarjojen tuella pyrimme siihen, että suomalainen liikunnan ja urheilun kenttä selviää poikkeusaikojen yli, tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen perusteli tukea ministeriön tiedotteessa.

Avustusten tavoitteena on lievittää pandemian aiheuttamia taloudellisia menetyksiä ja turvata urheilujärjestöjen toimintakyky. Liikunta- ja urheiluseurojen vahinkoja korvataan maaliskuun alun ja toukokuun lopun väliseltä ajalta.

Jaossa lähes 20 miljoonaa

Seurat voivat hakea erityisavustusta myös uusiin toimintamalleihin, joilla ne tarjoavat palveluitaan yleisölle koronarajoitusten aikana. Esimerkkinä tällaisesta toiminnasta ministeriö mainitsee etä- ja digiohjauksen sekä etävalmennuksen maalis-toukokuun aikana.

Liikunnan koulutuskeskukset voivat hakea tukea koronatilanteen aiheuttaman alijäämän korvaamiseksi. Avustuksella tuetaan keskusten toimintaedellytyksiä ja varmistetaan toiminnan jatko poikkeustilanteen jälkeen.

Pääsarja- ja divisioonatason seurat ja lajiliitot voivat hakea avustusta ammattiurheilijoiden palkkakustannuksiin.

– Jääkiekon SM-liiga Oy:n, Jalkapalloliiga ry:n ja lajiliittojen tulee jakaa avustus edelleen täysimääräisesti liiga-, divisioona- ja pääsarjaseuroilleen avustusehtojen mukaisesti, ministeriön tiedotteessa sanotaan.

Korona-avustushaut liittyvät hallituksen esittämiin määrärahalisäyksiin, jotka eduskunta hyväksyi toisessa lisätalousarviossa 24. huhtikuuta. Liikunnan avustuksiin myönnettiin 19,6 miljoonan lisä.