Koko Dresdenin joukkue koronakaranteeniin – jalkapallo-otteluiden on määrä alkaa Saksassa viikon päästä

Ottelut pelataan tyhjille katsomoille. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Saksan jalkapalloilun kakkosliigan Dynamo Dresdenin koko joukkue on määrätty 14 päivän karanteeniin kahden uuden koronavirustartunnan takia.

Saksan kahden ylimmän jalkapalloliigan on tarkoitus käynnistyä uudelleen ensi lauantaina 16. toukokuuta. Kakkosliigassa pelaava Dresden ei voi kohdata Hannoveria ensi viikonlopun ottelussa eikä Fürthiä sitä seuraavalla viikolla. Dresden ei voi karanteenin aikana järjestää myöskään ryhmäharjoituksia.

– Olemme koko ajan sanoneet, että terveysviranomaiset tekevät päätökset. Olemme myös sanoneet alusta lähtien, että meidän täytyy sopeutua tällaisiin tilanteisiin. Mietimme ensi viikolla, mitä teemme Dynamo Dresdenin pelien kanssa, liigan toimitusjohtaja Christian Seifert kommentoi Der Spiegelissä .

Seifert ei myöntänyt, että sarjan otteluaikataulu olisi kaatumassa.

– Ei tällä hetkellä. Kakkosliigan ohjelmassa on 81 ottelua. Tämä tarkoittaa, että kahta Dresdenin ottelua ei voida pelata. Emme muuta tavoitetta, vaan suunnitelmaa. Tämä ei ole vielä peruste epäillä sitä, että kakkosliiga saataisiin vietyä läpi, Seifert sanoi.

Dresdenin kahden pelin peruuntuminen tarkoittaa kuitenkin, että tilanne kakkosliigan putoamiskamppailussa muuttuu epäselväksi. Dresden on sarjataulukossa viimeisenä, mutta sillä olisi yhä mahdollisuus välttää putoaminen pelaamalla.

Ensimmäiset kentille palaajat

Saksan pääsarja Bundesliga ja kakkosliiga aloittavat pelit ilman yleisöä 16. toukokuuta alkaen. Bundesligan viimeisin ottelu pelattiin 11. maaliskuuta ennen kuin sarja keskeytettiin koronapandemian vuoksi. Paluu sai hyväksynnän keskiviikkona, kun Saksan liittokansleri Angela Merkel päätyi sarjan jatkamisen kannalle keskusteltuaan osavaltioiden johtajien kanssa.

Saksan pääsarjasta tulee ensimmäinen koronaviruksen keskeyttämän kauden jatkaja Euroopan suurista jalkapallosarjoista. Sarjakauden on tarkoitus päättyä 27.–28. kesäkuuta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut