Euroopan jalkapallosarjoilla eri vauhti samaan päämäärään

Saksan Bundesliiga otti maanosan suursarjoista ensimmäisenä askeleen kohti paluuta julistaessaan pelien jatkuvan ensi viikonloppuna. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Jalkapallon Euroopan sarjat valmistelevat kukin paluuta pelikentille koronaviruspandemian pakottamalta tauolta, mutta helpolla ei virus päästä otettaan. Pelaajien koronatestaukset ovat tuoneet ilmi tartuntoja, mutta ainakaan vielä paluusuunnitelmia ei olla lyttäämässä.

Saksan Bundesliiga otti maanosan suursarjoista ensimmäisenä askeleen kohti paluuta julistaessaan pelien jatkuvan ensi viikonloppuna. Lauantaina hätkähdettiin kuitenkin tietoja kakkostasolla pelaavasta Dynamo Dresdenistä: kaksi uutta tartuntaa, joiden myötä koko joukkue on kahden viikon karanteenissa.

– Tässä ei ole syytä kyseenalaistaa koko kautta. Minulle oli koko ajan selvää, että tällaista voi tapahtua. Olemme aivan alkuvaiheessa uudelleen aloittamisessa, Saksan jalkapalloliigan toimitusjohtaja Christian Seifert totesi tv-kanava ZDF:lle.

Rauhoittelevasta sävystä huolimatta liigapomokin tietää, että mikäli koronatapauksia ilmenee lisää, voivat suunnitelmat kauden loppuun saamiseksi vaarantua.

– Voi olla, että joudutaan tasolle, jolla (kauden pelaaminen kesäkuun loppuun mennessä) ei ole enää toteuttamiskelpoista.

Näillä näkymin pelit alkavat, ilman yleisöä. Stadioneilla saa peleissä olla enintään 300 ihmistä, mukaan lukien molemmat joukkueet.

Brightonissa kolme, Espanjassa viisi

Sunnuntaina tuli ilmi tartuntatietoa myös Valioliigansa jatkamisen kanssa pähkäilevästä Englannista. Valioliigaseura Brightonista löytyi kolmas tartunnan saanut pelaaja. Ensimmäinen tapaus oli maaliskuussa, toinen huhtikuussa.

– Huoltahan tämä tuo. Huolimatta kaikista varotoimenpiteistä viime viikkoina ja siitä, että pelaajilla ei ole juuri merkittävää harjoittelemista ollut, meillä on jälleen yksi positiivisen testin antanut pelaaja, Brightonin seurapomo Paul Barber huokaisi.

Valioliigaseurat kokoustavat maanantaina liigan jatkokuvioista.

Espanjassa puolestaan liiga vahvisti mediatiedot viidestä tartunnasta kahdella ylimmällä sarjatasolla. Euroopan neljän suurimman sarjan joukosta myös Italian Serie A on kertonut tartunnoista viime päivinä. Italialaisseurat pääsevät ryhmäharjoitteluihin aikaisintaan 18. toukokuuta, ja viikolla maan urheiluministeri jo varoitti toiveikkaimmille, että on mahdotonta antaa tarkkaa päivää sarjan jatkumiselle.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut