Johnson säikäytti formulapiirit puheillaan – eristysmääräys vaarantaisi Silverstonen F1-kilpailut

Pääministeri Boris Johnson kertoi eristyssuunnitelmista sunnuntai-illan puheessaan. AFP / LEHTIKUVA

STT

Formula 1:n MM-sarjan ja tallien johtajat kaipaavat nopeasti lisätietoja Britannian hallituksen kaavailemasta ulkomailta saapuvien matkustajien eristyksestä. Britanniaan matkustamista ei ole toistaiseksi rajoitettu, mutta pääministeri Boris Johnson kertoi eristyssuunnitelmista sunnuntai-illan puheessaan.

Johnson kertoi, että matkustusmääräyksiä kiristetään "pian". Formula-piireissä uskotaan, että karanteenikäytäntöön siirrytään touko–kesäkuun vaihteessa.

Karanteeni askarruttaa formula-väkeä, koska Silverstonessa on tarkoitus ajaa MM-sarjan kilpailu 19. heinäkuuta ja mahdollisesti toinen kilpailu viikkoa myöhemmin, kertoo englantilainen Autosport nettisivuillaan .

Kahden viikon karanteeni uhkaa suunnitelmaa, koska Itävallan Spielbergissä pyritään järjestämään kilpailut 5. ja 12. heinäkuuta.

– Odotamme asiasta lisätietoja ja olemme yhteydessä hallitukseen, MM-sarjan tiedottaja kertoi Autosportille.

Testi voisi purra eristysmääräyksiin

Pakollinen eristys on tarkoitus toteuttaa niin, että Britanniaan saapuvat ihmiset vetäytyvät ennalta ilmoittamaansa osoitteeseen kahdeksi viikoksi.

MM-sarja ja kilpatallit toivovat, että ne voivat välttää mahdolliset eristysmääräykset kattavalla virustestiohjelmalla.

MM-sarjan kilpailuohjelmasta on peruttu tai siirretty kymmenen kilpailua koronaviruspandemian takia. Jäljellä olevien kisojen ohjelmaa ei ole vielä vahvistettu. Näillä näkymin yleisö ja mahdollisesti myös media suljetaan tapahtumista.

Worldometer -sivuston mukaan Britannian 66,7 miljoonan asukkaan väestössä oli todettu yli 219 000 koronatartuntaa maanantaihin mennessä. Virukseen kuolleita oli rekisteröity 31 855.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut