Formulalupaus Hubertin kuolema poikii ehdotuksia turvallisuuden parantamiseksi – kilpa-autoihin ehdolla varoitusvalo

Kilparadoilla sattui 28 vakavaa onnettomuutta vuonna 2019. Yhdessä niistä ranskalaislupaus Anthoine Hubert kuoli F2-kilpailussa vain 22-vuotiaana. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kansainvälinen autoliitto FIA ehdottaa moniväristen varoitusvalojen lisäämistä rata-autoilun kilpa-autoihin. Valojen tarkoituksena olisi viestittää takaa tuleville autoille vaaratilanteista.

FIA perustaa ehdotuksensa viime vuoden onnettomuuksien tutkintaan. Kilparadoilla sattui 28 vakavaa onnettomuutta vuonna 2019. Yhdessä niistä ranskalaislupaus Anthoine Hubert kuoli F2-kilpailussa vain 22-vuotiaana.

Autoissa on takavalo sadekeliä varten, mutta valoa voisi FIA:n mukaan hyödyntää muun muassa silloin, kun radalla on romua tai kun auto hiljentää merkittävästi vauhtiaan. Nykyisin kuljettajat saavat tietoa vaaratilanteista varoituslipuin, joita heilutetaan radan varrella.

Hubert kuoli Span radalla törmättyään kovassa vauhdissa romuun, jota oli levinnyt toisesta kolarista radalle. FIA ehdottaa autoihin myös rakenteellisia muutoksia, jotta ne eivät romuttuisi niin helposti törmäysten voimasta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut