BBC: Englannin Valioliigan seurat joutuvat maksamaan tv-yhtiöille satoja miljoonia puntia, vaikka kausi jatkuisi

Televisio-oikeuksien haltijat karhuavat rahaa, koska loppukautta ei pelattaisi alkuperäisessä aikataulussa ja katsomot ammottaisivat tyhjyyttään. AFP / LEHTIKUVA

STT

Englannin Valioliigan jalkapalloseurat joutuvat maksamaan jopa 340 miljoonaa puntaa eli noin 390 miljoonaa euroa tv-yhtiöille, vaikka kausi jatkuisi suljettujen ovien takana, kertoo BBC verkkosivuillaan .

Televisio-oikeuksien haltijat karhuavat rahaa, koska loppukautta ei pelattaisi alkuperäisessä aikataulussa ja katsomot ammottaisivat tyhjyyttään.

Valioliigan toimitusjohtaja Richard Masters on aiemmin arvioinut seuroille vähintään miljardin punnan kokonaismenetyksiä, mikäli koronaviruksen keskeyttämää kautta ei pelata loppuun.

– Seuroille aiheutuu joka tapauksessa tuntuvia menetyksiä. Se on väistämätöntä, Masters sanoi BBC:lle.

Valioliigan seurojen on määrä saada tv-tuloja vuosina 2019–2022 yhteensä 9,2 miljardia puntaa. Sarjakauden on määrä jatkua kesäkuussa niin sanotuilla neutraaleilla stadioneilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.