Pandemia ryöstää jalkapallolta miljardeja joka tapauksessa

Saksan Bundesliiga heräteltiin lauantaina koronatauolta. AFP / LEHTIKUVA

STT

Koronaviruspandemia puree Euroopan maiden mahtisarjojen tulovirtaan lähes neljän miljardin euron loven, vaikka sarjat saataisiin pelattua kesän aikana päätökseen. Seurojen menetyksistä saatiin tarkentunut arvio omistajien kokouksessa viime viikolla, kertoo BBC .

Tappio kasvavat edelleen, jos kesälle lykätyt ottelut jäävät pelaamatta. Pahimmassa tapauksessa pandemia nipistää seurojen taloudesta 6,9 miljardin euron tulot.

Saksan Bundesliiga heräteltiin lauantaina koronatauolta. Valioliiga ja Espanjan La Liiga pyrkivät aloittamaan pelit 12. kesäkuuta, Italian Serie A päivää myöhemmin.

Miljarditappiot selittävät sinnikkyyden, jolla sarjoja käynnistellään maaliskuussa alkaneen koronatauon jäljiltä.

Sarjoja jatketaan yleisöltä suljettuina tv-peleinä. Borussia Dortmund arvioi, että seuran menetetyt lipputulot ovat keskimäärin 2,9 miljoonaa euroa ottelussa.

Lipputulojen menetys on suurin lajin mahtiseuroissa, mutta toisaalta niillä myös muut tulovirrat ovat muita suurempia. Valioliigaseura Manchester Unitedin lasketaan menettävän 156,5 miljoonan euron tulot, jos myös kausi 2020–21 täytyy pelata ilman yleisöä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut