Huippu-urheilu ei jatku, jos maan vaihtaminen vie kahdeksi viikoksi eristykseen – F1 vaatii väljyyttä matkustusrajoituksiin

STT–AFP

Kahden viikon eristäytymissääntöjen noudattaminen tekee huippu-urheilun jatkamisen mahdottomaksi, muistuttaa autourheilun kuninkuusluokka formula 1. Useissa maissa on voimassa ohjeistus, jonka mukaan maahan saapuvan on eristäydyttävä 14 vuorokauden ajaksi.

– Jos sääntöä noudatetaan, esimerkiksi formula ykkösten Britannian gp-kisaa ei voida ajaa, formula ykkösten tiedottaja sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Britannian Silverstone valmistautuu isännöimään kaksi F1-kisaa heinäkuun lopulla.

Formuloiden MM-sarja kaipaa kipeästi takaisin kisaradoille, sillä maaliskuussa alkavaksi aiottu kausi ei ole vielä päässyt vauhtiin. Suunnitelmien mukaan kausi alkaisi heinäkuun alussa Itävallasta kahdella kisalla ja jatkuisi Britanniassa.

F1-tallit suunnittelevat yksityisiä lentoja kisoista toiseen, ja tallien henkilöstölle tehdään säännölliset koronavirustestit.

– Mihin karanteenia enää tarvitaan? Jos huippu-urheilu halutaan takaisin television katsojien iloksi, matkustusrajoituksiin kaivataan väljyyttä, F1-tiedottaja totesi.

Formula 1 perustelee vaatimustaan matkustusrajoitusten lieventämisestä muun muassa sillä, että kisojen järjestäminen vaikuttaa kymmeniintuhansiin työpaikkoihin. Kisat tuovat työtä monille, vaikka yleisö ei pääsisikään paikalle.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut