Uefa-pomo luottaa fanien pääsevän katsomoihin pian – vankka luotto myös EM-kisojen pelaamiseen ensi vuonna

Puheenjohtaja Ceferin vakuuttelee jalkapallon noudattavan viranomaisohjeita, mutta uskoo paluun "normaaliin päiväjärjestykseen" voivan tapahtua lähitulevaisuudessa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Euroopan jalkapalloliiton Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin uskoo, että "vanha kunnon jalkapallo fanien kanssa palaa hyvin pian", vaikka koronaviruksen aiheuttama kaaos eurooppalaisessa jalkapallossa onkin yhä voimissaan.

Saksan Bundesliiga palasi ensimmäisenä suursarjana koronaviruksen aiheuttamalta tauolta viime viikonloppuna. Ottelut pelattiin tyhjille katsomoille, ja sama autius on luvassa myös muiden sarjojen palatessa. Ceferinillä on kuitenkin uskoa parempaan.

– Tämä virus ei jatku ikuisesti. Luulen, että tilanne muuttuu nopeammin kuin moni uskookaan, Uefa-pomo totesi Guardian-lehden haastattelussa .

– En pidä tuomiopäivänäkemyksestä, siitä että meidän on odotettava toista ja kolmatta tai jopa viidettä (virus)aaltoa.

Ceferin vakuutteli jalkapallon noudattavan viranomaisohjeita, mutta uskoo paluun "normaaliin päiväjärjestykseen" voivan tapahtua lähitulevaisuudessa.

– Olen henkilökohtaisesti täysin varma siitä, että vanha kunnon jalkapallo fanien kanssa palaa hyvin pian.

Uefan maajoukkuelippulaiva eli miesten EM-turnaus siirrettiin koronan tieltä tältä kesältä kesään 2021. Ceferiniltä kysyttiin, olisiko hän valmis lyömään miljoona dollaria vetoa siitä, että Suomenkin vihdoin tähdittämä turnaus pelataan vuonna 2021. Vastaus oli selkeä.

– Kyllä, olisin valmis lyömään vetoa. En tiedä, miksei sitä pelattaisi.

Koronakaaoksen on nähty voivan muuttaa jalkapalloa kenties paljonkin tulevaisuudessa, mutta Ceferin ei allekirjoita näkemyksiä.

– Jalkapallo ei muuttunut maailmansotien jälkeen. Se ei muutu viruksenkaan takia.

Mestarien liiga valmiiksi ennen syyskuuta

Ceferiniä jututti myös portugalilaislehti Record, jolle futispäättäjä vakuutti Uefan pyrkivän saamaan kesken olevan Mestarien liigan valmiiksi ennen elokuun loppua.

– Luulen, että se onnistuu. Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu, mutta nyt näyttäisi olevan rauhoittumaan päin. 80 prosenttia eurooppalaisliigoista on palaamassa pelikentille enkä näe syytä, miksei Mestarien liigaa ja Eurooppa-liigaa saataisi pelattua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Salama iski viiteen taloon Järvenpäässä – "Reikiä sisäkatossa asti"
 2. Pelastuslaitoksella kiinnostava tehtävä Järvenpäässä – heinäpaali oli päätynyt Keravanjokeen lähelle patoa: "Vastaavaa ei ole tapahtunut 40 vuoteen"
 3. Järvenpää Soi -festareiden artistikokoonpano muuttui – walestähti ei pääse maahan koronan vuoksi
 4. Vaikuttava taidekokonaisuus valmistui Ahjon purkutaloon – 94 taiteilijan teokset pian yleisön nähtäville: "En ole aikaisemmin tehnyt tällaista"
 5. Kova tuuli teki tuhojaan Keski-Uudellamaalla: rivitalon katto repeytyi irti ja puita kaatui
 6. Nuorimmillaan 11–vuotiaaseen tyttöön kohdistuneet seksuaalirikokset käsiteltiin hovioikeudessa – molemmat valitukset hylättiin
 7. Pelastuslaitoksella oli täydet kädet maanantaisen myrskyn kanssa – yhteensä 39 vahingontorjuntatehtävää
 8. Ahjontorin K-Market Keravalla ryöstettiin – poliisi kaipaa yleisön apua
 9. Ostajat palasivat kirpputoreille
 10. Henkilö: Raju polvivamma päätti järvenpääläisen Heli Takon, 21, kilpavoimistelu-uran – tie vei huipulle pukusuunnittelijaksi ja Nasan fyysikoksi: "Tekisin tätä ilmaiseksikin"
 11. Seitsemän veljeksen vaellusreitti kutsuu kirjailijan jalanjäljille
 12. Suuri senioritalo tulossa Keravan keskustan puistoon – 7-kerroksiseen kokonaisuuteen yli 100 asuntoa: "Olemme Keravalla lirissä palveluasumisen kanssa"
 13. Yli 40-vuotinen perinne jatkumassa: Sirkusmarkkinoiden järjestelyt alkoivat Keravalla – tällainen tapahtuma luvassa
 14. Järvenpääntien eteläosan katulamput vaihdetaan – lievää häiriötä liikenteelle voi ilmetä
 15. Näköislehdessä tänään: Kaikkein kiehtovinta ei näe paljaalla silmällä –  "Ovat mullistaneet käsityksemme elimistön toiminnasta"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.